Grillspyd med kalvekød er en rigtig lækker sommerret. Da min søn havde fødselsdag forleden, serverede vi grillspyd til hele familien. Vi serverede det med pastasalat og flütes til. Alle elskede det.

Disse grillspyd med kalvekød er lavet af et stykke kalveculotte, som vi skar i tern og marinerede. Du kan også bruge kalvecuvette, kalvefilet, kalvemørbrad eller et andet stykke mørt kalvekød. Du kan også bruge et stykke fra ungkvæg i stedet for kalv. Uanset hvad du bruger, så skal det være et mørt stykke kød. Hvis du er i tvivl så kan du spørge din slagter.

Hvis du savnet inspiration til en grillaften, så finder du flere opskrifter til grillen her. 

Disse grillspyd er lavet på en gasgrill. Du kan selvfølgelig sagtens lave dem på en  kulgrill. Du kan endda lave dem i ovnen. De skal bare have 15 minutter ved 250 ºC. Velbekomme.

Grillspyd med kalvekød
5 fra 1 stemme
Forberedelsestid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 353

Ingredienser

Kød

  • 600 g kalvekød i tern - Jeg brugte kalveculotte.

Marinade

  • 3 spsk olie
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk engelsk sauce - eller worcestershire sauce
  • 1 spsk dild - tørret
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk løgpulver
  • ½ tsk sukker
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du
 

  • Hvis du bruger træspyd, så skal de lægges i blød i lunkent vand i 30 minutter inden du bruger dem. Jeg plejer at komme mellem 75 og 150 g kød på hvert spyd. Det kommer an på spydenes størrelse.
  • Alle ingredienserne til marinaden kommes i en stor skål og røres sammen.
  • Kalvekødet renses for fedt og sener. Det skæres derefter i tern. Sørg for at ternene ikke bliver for små, da de eller er svære at sætte på spydene. Jeg synes, at tern på ca 3x3 cm er passende.
  • Kødet kommes i skålen med marinade og vendes til al kødet er dækket med marinade.
  • Kødet fordeles på spydene.
  • Spydene kan opbevares i køleskabet indtil tilberedning.
  • Spydene tilberedes på en forvarmet grill. Vend gerne spydene flere gange undervejs. Det tager 10-20 minutter inden de er færdige. Det kommer meget an på hvor store dine kødstykker er og hvor varm din grill er.

Tips og noter

  • Jeg brugte kalveculotte til disse spyd. En kalveculotte vejer typisk 1 kg - 1,3 kg. Så der er mad til mange mennesker. Som regel beregner man ca. 150 - 200 g kød pr. person. Det kommer meget an på tilbehøret.
  • Du kan sagtens bruge andre udskæringer end culotte. Du kan f.eks. bruge kalvecuvette, den er typisk lidt billigere. Den er til gengæld ikke helt så mør, men stadig god. Du kan også bruge udskæringer som kalveschnitzler, kalvemørbrad eller kalvefilet. Dette er alle udskæringer der egner sig godt. Hvis du er i tvivl så spørg slagteren.
  • Spydene kan sagtens gøres klar dagen i forvejen og opbevares i køleskabet.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 353kcalKulhydrater: 4gProtein: 30gFedt: 24gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 119mgNatrium: 977mgKalium: 540mgFiber: 0.4gSukker: 1gVitamin A: 65IUVitamin C: 2mgCalcium: 34mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering