Hyldebærsaft er en lækker og nemt saft at lave selv. Den er utrolig smagfuld og kan nydes både varm eller kold. Hyldebærene er modne i september og oktober. Det varierer lidt, alt efter vind og vejr. Hyldebusken er også kendt for sine duftende og smukke hvide blomster. De kan bruges til at lave en dejlig hyldeblomstsaft af. Du kan finde opskriften på hyldeblomstsaften her. Jeg håber, at du prøver denne opskrift. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter på læskedrikke her.
Ingredienser
- 500 g hyldebær
- 200 g sukker
- 100 g æble
- 5 dl vand
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Hyldebærerne skal skylles og de store stilke fjernes.
- Æblerne vaskes, kernehuset fjernes og de skæres i mindre stykker.
- Hyldebær og æbler lægges i en gryde og dækkes med vand.
- De koges ved svag varme i ca. 20 min.
- Derefter hældes det igennem en si og bærblandingen presses med en ske, for at få alt saften ud af bærerne.
- Du finder mål herefter hvor meget saft du har lavet og tilsætter sukker så det passer til mængden saft. Du skal bruge ca. 400 g sukker til 1 liter saft.
- Saft, sukker og citronsaft skal have et lille opkog, til sukkeret er helt opløst.
- Saften er nu færdig og hældes på en flaske.
Tips og noter
- Saften blandes 1 til 4.
- Du skal ikke bruge de tykkere blomsterstængler, da de giver en lidt bitter og flad smag.
- Hvis du skal gemme saften længe, så skylles flaskerne til opbevaring med atamon inden brug. - Kom et par teskefulde atamon ned i den rengjorte flaske. Kom låg på og ryst flasken, så atamon kommer rundt i hele flasken. Hæld derefter atamon ud. Din flaske er nu helt fri for skadelige bakterier og din saft kan holde sig længere.
0 kommentarer