Giv din stemme.
Hjerter i flødesauce er en ægte dansk klassiker, der er elsket af både børn og voksne. Den cremede sauce, de møre hjerter og det simple tilbehør gør denne ret til en favorit på mange danske middagsborde.
Hjerter i flødesauce er en nem og billig ret at lave, hvilket gør den perfekt til travle hverdage. Hjerterne skal blot brunes i smør, hvorefter de simrer i en flødesauce.
Denne hjertevarmende ret serveres traditionelt med kogte kartofler eller kartoffelmos, men smager også lækkert med ris eller pasta. Derudover kan man tilføje ekstra smag og tekstur med forskellige tilbehør, f.eks. bacon, svampe eller friske krydderurter.
Hjerter i flødesauce er mere end bare en velsmagende ret. Det er en hyggelig og nostalgisk oplevelse, der bringer minder frem om barndommens søndagsmiddage.
Hjerter i flødesauce er en dansk klassiker, der er nem at lave, smager skønt og bringer hygge til middagsbordet. Prøv den i aften og forkæl familien med en ægte dansk smagsoplevelse. Velbekomme.
Se flere simreretter her.
Ingredienser
- 600 g hjerter
- 1 spsk olie
- 10 g smør
- 1 stk løg
- 5 dl oksebouillon - eller vand
- 2 stk gulerødder
- 2 stk laurbærblade
- 1 tsk ribsgelé
- ½ tsk salt - groft
- peber - friskkværnet
- 2 dl fløde
- ½ tsk kulør
- 1 spsk saucejævner
Sådan gør du
- Hjerterne renses helt for fedt og sener. De skæres derefter i strimler.
- Løget pilles og snittes i tern. Gulerødder skrælles og skæres i store stykker.
- Smør og olie kommes i en tykbundet gryde og brunes let ved middel/høj varme i 2-3 minutter.
- Tilsæt hjerterne. Lad dem brunes i 5-6 minutter.
- Tilsæt oksebouillon, gulerødder, laurbærblade, ribsgelé, salt og peber. Lad retten simre under låg i 1 time og 30 minutter. (Se noter) Eller til kødet er mørt.
- Tilsæt fløde. Juster farven med kulør. Jævn saucen med saucejævner.
- Smag til med salt og pepper.
- Serveres med kartoffelmos og hakket persille og evt. en klat ribsgele eller tyttebær.
Tips og noter
- Du kan bruge piskefløde eller madlavingsfløde til denne opskrift. Madlavningsfløde er et fedtfattigere alternativ. Piskefløde giver en dybere og rigere smag.
- Du kan anvende alle slags hjerter til denne opskrift. Vi bruger typisk kalvehjerter, svinehjerter eller kyllingehjerter.
- Kalvehjerter er kraftigere i smagen end de andre. De skal også koge i længere tid for at blive møre. Koge tiden vi bruger er:
- 1,5-2 timer hvis de er skåret i strimler.
- 2-3 timer for hele hjerter.
- Svinehjerter er lidt mildere i smagen end kalvehjerter. De skal også koge i kortere tid. Koge tiden vi bruger er:
- 1-1,5 timer hvis de er skåret i strimler.
- 1,5-2 timer for hele hjerter.
- Kyllingehjerter er dem der er mildest i smagen. De skal også koge i kortest tid. Koge tiden vi bruger er:
- 30-45 minutter hvis de er skåret i strimler.
- 45-60 minutter for hele hjerter.
- Kalvehjerter er kraftigere i smagen end de andre. De skal også koge i længere tid for at blive møre. Koge tiden vi bruger er:
0 kommentarer