I dag vil jeg dele en autentisk opskrift på gullaschsuppe, en hjertevarmende ret med rødder i Østeuropa. Gulyás, gullasch, gullash eller goulash. Kært barn har mange navne. Den gryderet som vi herhjemme kender som ungarsk gullash, kaldes “pörköl” i Ungarn. Der er dog en ret i Ungarn, der kaldes Gulyás, som laves med paprika, oksekød og løg. Men gulyás er en suppe. Ikke en gryderet. Dette er vores udgave af denne ret.
Gullaschsuppe er en perfekt kombination af mørt kød, saftige grøntsager og en rig, krydret bouillon. Denne skønne suppe bringer øjeblikkeligt varme og komfort til dit bord. Det er ikke blot en lækker ret, men også en hyldest til traditionerne og kulturen i Østeuropa. Lad os dykke ned i smagen og lade de rige aromaer forføre vores smagsløg. Prøv denne opskrift, og lad dig drage ind i en verden af autentisk smag og enkelhed. Velbekomme
Du finder flere opskrifter på aftensmad her.
Ingredienser
Gullashsuppe
- 100 g bacon - i tern
- 2 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 3 stk gulerødder - skåret i tern
- 500 g okseinderlår - i tern
- 0,5 tsk spidskommen
- 2 spsk paprika - sød
- 1 tsk salt - groft
- peber - friskkværnet
- 1½ l oksebouillion - eller grøntsagsbouillon
- 3 spsk tomatpuré - koncentreret
- 1 ds hakkede tomater
- 2 stk laurbærblade
- 4 stk kartofler - skrællet og skåret i tern
- ½ dl suppehorn
- 1 stk peberfrugt - skåret i tern eller strimler
- 300 g kød og melboller
Til servering
- 1 dl creme fraiche
- friske krydderurter - purløg, persille og kørvel – alt efter smag
Sådan gør du
Gullashsuppe
- Bacon steges i en stor gryde, til det er sprødt, tag det op og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Løg, hvidløg og gulerødder sauteres i et par minutter ved middelvarme i baconfedtet. Hvis der mangler fedtstof, så kan du tilsætte 1-2 spsk olie.
- Kødet kommes i gryden og brunes af.
- Spidskommen, paprika, salt og peber tilsættes sammen med baconen til gryden. Lad det stege med i 1-2 minutter under omrøring.
- Bouillon, tomatpuré og hakkede tomater tilsættes. Lad retten simre i 2-3 timer under låg.
- Kartofler tilsættes suppen og koger med i 10-20 minutter, eller til kartoflerne er møre.
- Suppehorn, peberfrugt, kød og melboller tilsættes når der er 5 minutter tilbage af kogetiden.
- Smag til med salt og peber.
- Server suppen med cremefraiche og friske krydderurter.
Tips og noter
- Lad gerne gullashen simre i 2 timer eller mere. Det giver noget fantastisk mørt kød. Jeg har ladet det simre så længe som 3-4 timer og det bliver det kun bedre af.
- Retten er fryseegnet.
- Du kan toppe den lækre suppe med purløg, persille og kørvel – alt efter smag.
- Brug gerne en af de billigere udskæringer som er god til simreretter – fx bov, skank, bryst. Det bliver mørt og utroligt smagfuldt af at simre længe ved lav varme.
0 kommentarer