Grillspyd med grøntsager er ved at være en klassiker hjemme hos os. Vi laver det flere gange i løbet af sommeren.

Jeg ved at der er nogle som laver blandede grillspyd. Det vil sige grillspyd hvor der er både kød og grøntsager på samme spyd. Det bruger vi ikke så meget. Det er fordi, at jeg kan godt lide forskellige marinader til kød og grøntsager og fordi, at tilberedningstiden ikke altid er den samme for kød og grøntsager. Det betyder, at kødet ofte er færdigt længe inden grøntsagerne. Når grøntsagerne så er færdige, så er kødet blevet tørt og kedeligt. Jeg foretrækker derfor at have grøntsager og kød på hver sine spyd.

Jeg håber, at du vil kunne lide disse spyd. Hvis du leder efter flere opskrifter til grillen, så finder du dem her. Velbekomme.

Grillspyd med grøntsager
5 fra 1 stemme
Forberedelsestid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 10 spyd
Kalorier pr. portion 107

Ingredienser

Grøntsager

  • 3 stk majskolber
  • 400 g champignoner
  • 2 stk rødløg
  • 1 stk rød peberfrugt - stor
  • 1 stk grøn peberfrugt - stor
  • 10 stk tomater

Marinade

  • ½ dl olie
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

Sådan gør du
 

  • Hvis du bruger træspyd, så skal de lægges i blød i lunkent vand i 30 minutter inden brug. Hvis det er nogle korte spyd, så skal du måske bruge mere end 10.
  • Majskolberne skal koges. Fjern bladene. Bring en gryde med vand i kog. Kom majskolberme i og en tsk salt. Lad majskolberne koge i ca. 15 - 20 minutter.
    Skyl majskolberne med koldt vand og lad majskolberne køle helt af.
    Skær dem i skiver på 3-4 cm.
  • Champignonerne renses for jord og det nederste af stokken skæres væk.
  • Rødløg skrælles og skæres i kvarte.
  • Peberfrugterne skylles. De skæres ud i 6-10 lige store stykker. Stok og kerner kasseres. Pas på at stykkerne ikke bliver for små.
  • Tomaterne skylles.
  • Nu skal alle delene på spydene. Sæt grøntsagerne på skiftevis og fordel dem på dine spyd.
  • Alle ingredienserne til marinaden røres sammen i en skål. Grøntsagsspydene pensles inden de lægges på grillen.
  • Spydene tilberedes på en forvarmet grill. Vend gerne spydene flere gange undervejs. Pensel grønsagerne når de vendes.
    Det tager 15-30 minutter inden de er færdige. Det kommer meget an på hvor store dine grøntsager er og hvor varm din grill er.

Tips og noter

  • Du kan sagtens bruge andre grøntsager end dem jeg har brugt. Det er bare mine favoritter. Hvis du har en favorit, så prøv endelig at tilføje den.
  • Til marinaden kan du sagtens bruge andre urter end timian. Prøv f.eks. med rosmarin.
  • Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du vil modtage mails med vores nyeste opskrifter. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Næringsindhold

Serving: 1spydKalorier: 107kcalKulhydrater: 13gProtein: 3gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.04gNatrium: 477mgKalium: 495mgFiber: 3gSukker: 6gVitamin A: 917IUVitamin C: 37mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *