Fastelavnsboller af wienerdej er en utrolig lækker og luftig fastelavnsbolle. Her er de lavet med en lækker og luftig vaniljecreme. 

Jeg har altid elsket fastelavn. Det er en festdag for både børn og voksne. Børn får lov til at klæde sig ud og slå katten af tønden. Det er en dag hvor man mødes med venner og familie og hygger. Og så er det en dag hvor man spiser fastelavnsboller. Disse fastelavnsboller er vildt lækre.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest

 

Du finder flere bageopskrifter her.
Fastelavnsboller af wienerdej
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 3 timer
Antal 8 fastelavnsboller
Kalorier pr. portion 527

Ingredienser

Dej

  • dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 stk æg
  • 250 g hvedemel
  • ¼ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 25 g smør

Til rulning

  • 150 g smør - Blødt

Til pensling

  • 1 stk æg

Creme

  • 1 stk æg
  • 2 spsk sukker
  • tsk mel
  • dl mælk
  • ½ tsk vaniljesukker
  • dl piskefløde

Topping

  • 2 spsk flormelis

Sådan gør du
 

Wienerbrødsdej

  • Gæren røres ud i den kolde mælk. Æg tilsættes og røres i.
  • Mel, salt og sukker blandes i og dejen æltes sammen
  • Smør smuldres i og dejen æltes til en blank og smidig dej.
  • Dejen lægges i køleskab og skal hvile i en time. Det giver en fastere dej, som er nemmere at arbejde med.
  • Dejen rulles ud på et meldrysset bord til en stor firkant. Smørret til rulning smørres ud på ca. ⅔ af dejen.
    Derefter foldes dejen sammen i tre dele. Den del uden smør foldes ind først.
    Dejen rulles ud igen til en stor firkant og den foldes igen på samme måde. (Der skal kun smør på første gang). Dette gentages i alt tre gange.
  • Dejen rulles lidt ud og deles i lige store stykker og stilles til hævning på en bageplade med bagepapir. De skal hæve tildækket i 1 time.
  • Bollerne pensles med sammenpisket æg og bages ved 190 °C alm. ovn i ca. 20 minutter. Bollerne afkøles inden de fyldes.

Creme

  • Pisk det hele æg godt med sukker og vaniljesukker. Pisk melet i. Bland det med den kolde mælk.
  • Bring cremen i kog under piskning. Lad den koge godt igennem.
  • Rør af og til i cremen under afkølingen.
  • Piskefløden piskes til en let flødeskum og vendes i cremen efter den er kølet af.

Samling af fastelavnsboller

  • Efter bollerne er kølet af skæres de over og cremen fordeles på underbollerne. Jeg bruger gerne en sprøjtepose, men det er ikke nødvendigt. Overbollen lægges på igen.
    Flormelis drysses på med en si.

Tips og noter

Creme:
  • Man kan sagtens bruge vaniljestang istedet for vaniljesukker.
    • ½ tsk vaniljesukker svarer til ¼ vaniljestang.
    • 1 tsk vaniljesukker svarer til ½ vaniljestang.
    • 2 tsk vaniljesukker svarer til 1 vaniljestang.
  • Kagecremen kan tilsættes citron- eller appelsinsaft, vin, hakkede mandler eller nødder, rosiner eller lignende.
  • Hvis du kan lide din creme tykkere og med mere smag, så kan du lave en dobbelt portion og undlade at blande den med flødeskum.
Fastelavnsboller:
  • Det kan være rigtig lækkert med syltetøj i bollerne. Den kommes på underbollen inden du kommer creme på.

Næringsindhold

Serving: 1fastelavnsbolleKalorier: 527kcalKulhydrater: 41gProtein: 13gFedt: 35gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 160mgNatrium: 330mgKalium: 357mgFiber: 1gSukker: 17gVitamin A: 1303IUVitamin C: 1mgCalcium: 251mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering