Brunede kartofler i ovn er en nem og lækker måde at lave den klassiske danske ret på. Når man laver brunede kartofler i ovnen, så er sandsynligheden for at de brænder på forsvindende lille. Det er meget nemmere at styre varmen. Spørgsmålet er selvfølgelig, om de bliver lige så gode. Herhjemme er vi enige om, at de smager lidt anderledes end de traditionelle brunede kartofler på panden, men vi synes alle, at de var lækre. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi laver dem på denne måde.
Når du laver brunede kartofler så skal kartoflerne være afkølede. Du kan sagtens koge kartoflerne dagen i forvejen.
Vi serverer brunede kartofler til flæskesteg, andesteg, frikadeller, medisterpølse og meget mere. Følger du denne nemme opskrift, så er du sikker på at få nogle virkelig lækre og vellykkede brunede kartofler. Velbekomme.
Se vores traditionelle brunede kartofler her.
Ingredienser
- 800 g kartofler - kogte og pillede - eller fra glas, drænet og tørret
- 150 g brun farin
- 20 g smør
Sådan gør du
- Kartoflerne kommes i et ildfast fad. Farin og smør skåret i mindre stykker fordeles over kartoflerne.
- Fadet stilles i ovnen ved 180℃ varmluft i ca. en time. De brunede kartofler skal vendes ca. hvert kvarter til de er færdige. De er færdige, når de er lækre brune og karamellen er så tyk, at den hænger ved kartoflerne.
Tips og noter
- Beklæd eventuelt det ildfaste fad med bagepapir - det letter rengøringen.
- Når du laver brunede kartofler så skal kartoflerne være afkølede. Du kan sagtens koge kartoflerne dagen i forvejen.
- Vi serverer brunede kartofler til flæskesteg, andesteg, frikadeller, medisterpølse og meget mere.
- Man kan også sagtens bruge kartofler på glas. Det er dog vigtigt, at de skylles og lægges til tørre på et stykke køkkenrulle. De skal ligge og tørre i mindst 15-30 minutter. Hvis de indeholder for meget vand, så har sukkeret sværere ved at hænge ved.
0 kommentarer