Bagekartofler i mikroovnen er en nem og hurtig måde at tilberede kartofler. Kartoflerne bliver møre og lækre. Efter min mening bliver de lige så gode, som i ovnen.

Pas på med tiderne. Husk, at i mikroovn tager dobbelt mængde mad – dobbelt så lang tid om at blive færdigt. Så man kan altså ikke bare bruge de samme tider til 4 store kartofler som til 4 små. 

Prik i kartoflerne undervejs for at undersøge om de er færdige.

Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%.

Hvis du mangler inspiration til tilberedning af kartofler, så finder du flere opskrifter her. Velbekomme.

 

Bagekartofler i mikroovnen
4 fra 1 stemme
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 259

Ingredienser

  • 4 stk bagekartofler
  • 50 g smør
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Vask og tør kartoflerne omhyggeligt. Læg dem på en tallerken der tåler mikroovn eller et stykke køkkenrulle.
  • Tilbered kartoflerne 6 minutter ved 100%.
  • Vend kartoflerne og tilbered i yderligere 6-10 minutter ved 100%.
    Stik i kartoflerne, for at se om de er færdige. Alternativt giv dem lidt længere.
  • Lad kartoflerne hvile 5 minutter inden servering.
  • Skær et kryds i kartoflerne og kom smørret i. Tilsæt salt og peber.

Tips og noter

  • Pas på med tiderne. Husk, at i mikroovn tager dobbelt mængde mad - dobbelt så lang tid om at blive færdigt. Så man kan altså ikke bare bruge de samme tider til 4 store kartofler som til 4 små. Prik i kartoflerne undervejs for at undersøge om de er færdige.
  • Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%.
  • Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vi lægger nye opskrifter ud hver uge.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 259kcalKulhydrater: 39gProtein: 5gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 0.5gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 27mgNatrium: 672mgKalium: 895mgFiber: 3gSukker: 1gVitamin A: 316IUVitamin C: 12mgCalcium: 32mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering