Æblekage shot er en drink. Den smager ret meget som gammeldags æblekage. Det er en ret skøn drink at servere til dessert. Vi serverer den ikke til æblekage, men gerne til lidt is og frugt. Det er en meget sød og utrolig lækker drink, med smag af æbler, vanilje og fløde. Det er som at få et stykke æblekage.

Æblekage shots er lavet af Licor 43, som er en spansk vanilje likør. Hvis du ikke kender den, så smager den lidt som Galliano, den italienske vanilje likør. De kan da også erstatte hinanden i drinks. Så hvis du har en flaske Galliano stående, så brug den. Det kommer ikke til at smage helt ens, men stadig godt.

Licor 43 er lavet efter en gammel spansk opskrift. Faktisk er den over 2000 år gammel. Siden 1946 er den blevet produceret i Cartagena i Spanien af familien Zamora. Grundlagt af Diego Zamora. Opskriften er  selvfølgelig hemmelig. Men vanilje og citrus smages tydeligt. Derudover ved vi at der er 43 ingredienser i alt. Deraf navnet. 

Hvis du leder efter flere opskrifter på drinks, så finder du dem her. Velbekomme.

Æblekage shots
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 5 minutter
Antal 2 shots
Kalorier pr. portion 92

Ingredienser

  • 4 cl Licor 43 - Kan erstattes af Galliano.
  • 12 cl æblejuice
  • ¼ dl flødeskum
  • 4 store isterninger

Sådan gør du
 

  • Isterninger, Licor 43 og æblejuice kommes i en shaker. Det rystes godt og hældes i shotsglas gennem filter, isterningerne filtreres fra. Jeg bruger store shotsglas på 10 cl.
    Fløden piskes og fordeles på toppen. Jeg brugte en sprøjtepose.

Tips og noter

  • Hvis du ikke har Licor 43, så kan du erstatte det med Galliano. Det er begge vaniljelikør. Licor 43 er lavet i spanien og Galliano er fra Italien. Det smager ikke helt ens, men kan erstatte hinanden i drinks.
  • Du kan sagtens bruge flødeskum fra sprøjteflaske. Det fungerer fint til drinks og er lidt nemmere.
  • Prøv at tilsætte lidt Amaretto i din shot. Så får man den marcipansmag som makronerne tilfører til den klassike æblekage.

Næringsindhold

Serving: 1shotKalorier: 92kcalKulhydrater: 7gProtein: 0.4gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 1gKolesterol: 9mgNatrium: 3mgKalium: 69mgFiber: 0.1gSukker: 6gVitamin A: 78IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 16mgJern: 0.1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *