Råstegte kartofler er en lækker måde at tilberede nye kartofler på. Vi bruger nye små kartofler, som krydres og tilberedes i ovnen. Det er lækkert til hverdag og fest. Vi laver det ofte som tilbehør til en hyggelig grillaften.
Det egner sig også rigtig godt til fest og gæster. Det er oplagt at bruge til festlige lejligheder som konfirmationer, bryllupper, fødselsdage mm. Det er super lækkert til den store reception, hvor der er mange gæster.
Du kan sagtens bruge andre krydderier. Vi bruger ofte rosmarin, herbes de provence eller basilikum, i stedet for timian, som vi brugte til denne opskrift. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere opskrifter med kartofler her.
Ingredienser
- 800 g kartofler
- ½ dl olie
- 1 spsk salt
- 1 tsk peber
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk timian
Sådan gør du
- Vask kartoflerne grunddigt og fjern eventult "øjne".
- Dup dem tørre med køkkenrulle.
- Bland olie og alle krydderierne sammen.
- Læg kartoflerne på en brandepande eller i et fad og pensel dem med olieblandingen.
- Bag dem i ovnen i ca 45 min. ved 200°. Stik i kartoflerne for at sikre dig at de er færdige. Hvis du stadig er usikker, så tager du en kartoffel ud og smager på den. (Tag den største, da det er den der vil være sidst færdig)
Tips og noter
- Hvis du gerne vil forkorte bagetiden, kan du halvere kartoflerne.
- Vi har brugt timian, men du kan selvfølgelig bruge de krydderier som du har lyst til, rosmarin er rigtigt godt til kartofler.
0 kommentarer