Bagels er en slags sandwichbolle med et hul i midten. Den har en lækker sej krumme, som kommer af at bollen koges inden den bages. Denne opskrift giver 8 lækre bagels som er perfekte til madpakken eller bare en lækker frokost.

Disse bagels er fantastiske til at lave de lækreste sandwich. Fyld dem med dit favorit sandwichfyld. Du vil helt sikkert ikke blive skuffet. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Savner du inspiration til madpakken?
Bagels
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 8 bagels
Kalorier pr. portion 221

Ingredienser

  • 25 g gær
  • dl mælk - lunken.
  • 1 spsk sukker
  • tsk salt - groft.
  • 1 spsk olie - smagsneutral. F.eks. raps- eller solsikkeolie.
  • 7 dl hvedemel

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud sammen med mælk, olie, sukker og salt. Rør indtil gæren er opløst.
  • Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt igennem. Jeg bruger røremaskine, hvor dejen æltes med dejkrogen i 7-8 minutter. Du kan dog sagtens ælte dejen i hånden. Den skal også æltes i 7-8 minutter.
  • Stil dejen til hævning tildækket i ca. 1 time eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.
  • Dejen kommes ud på et meldrysset bord og slåes let sammen.
  • Dejen deles i 8 lige store stykker. hvert stykke formes til en lille rund bolle.
  • Tryk tommelfingeren gennem midten af hver dejkugle, så der bliver et hul i midten. Træk godt ud i dejen og udvid hullet. Hullet må gerne være ret stort, da dejen hæver en del. Du kan med fordel smørre hænderne i olivenolie, inden du arbejder med dejen.
  • Læg ringene på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min.
  • En stor gryde vand bringes i kog. Kog 2-3 bagels ad gangen ca. 2 min. på hver side - 4 min. i alt.
  • Læg de kogte bagels på en plade med bagepapir. Det err en fordel hvis den side, som var opad da de efterhævede, fortsat er opad. Det giver en luftigere bagel.
  • De kogte bagels pensles med æg. De kan herefter drysses med ost, frø, kerner eller havregryn.
  • De bages i ca. 20 minutter ved 200 °C.
  • Lad bagels køle af på en rist inden de skæres over.

Tips og noter

  • 7 dl hvedemel svarer til ca. 400 g.
  • Du kan selvfølgelig sagtens bruge en vegansk mælk eller erstatte mælk med vand.

Næringsindhold

Serving: 1bagelKalorier: 221kcalKulhydrater: 42gProtein: 6gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.04gKolesterol: 2mgNatrium: 458mgKalium: 115mgFiber: 2gSukker: 3gVitamin A: 31IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 45mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering