Paneret torsk med bløde løg er en utrolig lækker ret. Det er en nem, hurtig og lækker måde at tilberede fisk på. Derudover er det en populær ret hos både store og små. Du kan sagtens bruge andre fisk end torsk. Du kan bruge sej eller andre typer hvid fisk. De ben- og skindfrie fiskefileter paneres og steges i rigeligt med smør og olie, hvorefter de serveres. Det er nemt og godt.
Da jeg var barn fik vi denne ret ofte. Stegt torsk med bløde løg, kartofler og dampede grøntsager. Det var en klassiker på middagsbordet. Jeg er stadig ret vild med det. Her er den serveret med spidskålssalat med appelsin.
Vi håber, at du kan lide denne opskrift. Hvis du kan, så tilmeld dig gerne vores nyhedsbrev, eller følg os på de sociale medier. Velbekomme.
Se vores oversigt over klassiske dansk retter her.
Ingredienser
Paneret torsk
- 600 g torskefileter - uden skind og ben
- 3 spsk hvedemel
- 2 stk æg
- 2 dl rasp
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 25 g smør
- 3 spsk olie - smagsneutral - f.eks. raps- eller solsikkeolie
Bløde løg
- 8 stk løg
- 20 g smør
- 2 tsk sukker - kan udelades. Se instruktioner
- salt
- peber
Sådan gør du
Paneret torsk
- Mel hældes i en dyb tallerken.Æggene piskes sammen i en anden dyb tallerken med en smule salt. Rasp hældes i en tredje dyb tallerken og blandes med salt og peber.
- Torskefileterne duppes tørre med køkkenrulle og paneres først i mel derefter i æg og til sidst i rasp. De lægges derefter til side.
- En pande varmes op til middel/høj varme, hvorefter smør og olie kommes på panden. Det kan være nødvendigt at tilsætte ekstra fedtstof undervejs.
- Når smørret er næsten brust af, kommes de panerede torskefileter på panden.
- Torskefileterne skal stege 4-5 minutter på hver side. Undgå at vende dem undervejs.
- De færdigstegte torskefileter lægges på et stykke køkkenrulle eller fedtsugende papir. De krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
Bløde løg
- Pil løgene og skær dem i mellemtynde ringe.
- Varm en pande op ved middelhøj varme.
- Kom fedtstof, løg og sukker på panden. Hvis det steger kraftigt, så sku en anelse ned for varmen. Løgene må ikke blive sorte.
- Det tager lang tid for løg at karamellisere. Mange tilsætter sukker eller honning for at fremskynde processen. Hvis du tilsætter 1-2 tsk sukker eller 1 spsk honning sammen med et par spsk vand, så er stegetiden ca. 10 minutter. Hvis du vil lade løgene karamellisere naturligt, så er stegetiden typisk omkring 40-50 minutter
- Rør / vend løgene undervejs.
- Smag til med salt og peber.
Tips og noter
- På billedet er det serveret med kogte kartofler og spidskålssalat med appelsin.
0 kommentarer