Kød- og melboller til suppe er bare så meget bedre, når de er hjemmelavede. Dem man køber kan være udmærkede. De er dog intet sammenlignet med dem man laver selv. Det er ikke så svært, som man skulle tro. Det er derfor bestemt besværet værd.
Disse kød- og melboller er meget billigere og meget bedre end nogen kød- og melboller man kan købe. Jeg må indrømme, at vi køber nogle gange. Især på dage hvor det skal gå lidt hurtigt. Du kan dog sagtens lave dem på forhånd og fryse dem. På samme måde som dem man køber, så kan disse boller sagtens fryses. Velbekomme.
Du finder alle vores opskrifter på suppe her.
Ingredienser
Melboller
- 60 g smør
- 2 dl vand
- 100 g mel
- 2 stk æg
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber - hvid
Kødboller
- 250 g hakket svinekød - eller hakket kalv og flæsk
- 1 stk æg
- 1½ spsk hvedemel
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk salt
- ½ peber
Sådan gør du
Melboller
- Smør og vand bringes i kog i en lille gryde eller kasserolle.
- Tilsæt mel og pisk til en ensartet dej.
- Salt og peber piskes i dejen. Gryden tages af varmen.
- Lad dejen køle af en smule og pisk æggene i et ad gangen. Kom dejen i en bollesprøjte eller sprøjtepose og sprøjt til melboller af passende størrelse. Klip af med saks. Alternativt kan melbollerne formes med to teskeer.
- Lad dejen køle af en smule og pisk æggene i et ad gangen.
- Kom dejen i en bollesprøjte eller sprøjtepose og sprøjt til melboller af passende størrelse. Klip af med saks (eller kniv).
- Kom melbollerne i letsaltet vand, og lad dem simre blidt ved kogepunktet eller lige under i 4-6 minutter.
- Tag op med hulske og læg i isvand i et par minutter. Tag herefter op og lad dem dryppe af i et dørslag. Sæt til side indtil servering. Varm forsigtigt i suppen, uden at den kommer i kog, lige inden servering.
- Sæt til side indtil servering. Varm forsigtigt i suppen, uden at den kommer i kog, lige inden servering.
Kødboller
- Rør alle ingredienser sammen en skål eller i en røremaskine. Sæt farsen på køl i en halv time.
- Kom dejen i en bollesprøjte eller sprøjtepose og sprøjt til melboller af passende størrelse. Klip af med saks (eller kniv).
- Kom kødbollerne i en gryde med kogende vand og lad dem koge i cirka 3-4 minutter.
- Tag dem op med hulske og sæt til side. Varm forsigtigt i suppen, uden at den kommer i kog, lige inden servering.
Tips og noter
- Hvis du ikke har en bollesprøjte eller sprøjtepose kan bollerne formes med to teskeer.
0 kommentarer