Græske frikadeller eller “keftedes” som de kaldes på græsk, er lækre frikadeller med masser af smag og struktur. De er velkrydrede og med fetaost. “Keftedes” betyder simpelthen kødboller på græsk. Der er selvfølgelig lige så mange forskellige måder, at lave keftedes på som der er forskellige opskrifter på klassiske danske frikadeller.
Denne opskrift giver nogle lækre saftige frikadeller, der er fulde af smag.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Håber, at du kan lide frikadellerne. Velbekomme.
Du finder flere opskrifter fra det græske køkken her.
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 1 spsk salt - groft
- 2 spsk mel
- 3 spsk rasp
- ½ dl havregryn
- 1 stk æg
- 1 dl mælk
- ½ tsk peber
- 2 fed hvidløg
- 1 lille løg
- 1 håndfuld persille - frisk
- 2 spsk pinjekerner
- 100 g fetaost
Sådan gør du
- Kød og salt røres sejt. Jeg bruger en røremaskine. Det røres ved lav/mellem hastighed i 10 minutter.
- Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
- Persille skylles og hakkes.
- Feta skæres i tern.
- Tilsæt løg, hvidløg, mælk, havregryn, mel, rasp æg, persille, pinjekerner og peber til farsen. Rør den godt igennem. Gerne 2-5 minutter.
- Tilsæt feta og rør i yderligere 1-2 minutter.
- Varm en pande op til middelhøj varme. Smelt lidt smør på panden og tilsæt en spsk olie. Det forhindrer smøret i at blive brændt.
- Form frikadellerne med en ske eller hænderne. Hvis du dypper skeen i vand mellem hver frikadelle, så hænger frikadellefarsen ikke fast til skeen og de er nemmere at forme. Frikadellerne steges på panden 8-10 minutter. Vend gerne frikadellerne flere gange undervejs.
Tips og noter
- Frikadeller skal røres i lang tid. Det betyder meget for konsistensen. Det giver en frikadelle der hænger bedre sammen og er saftigere og mere svampet. Hvis frikadellefarsen ikke er rørt nok, så bliver fridellerne mere porøse og tørre.
- Middelhøj varme er på vores komfur 7 ud af 9.
0 kommentarer