Morgenboller – hurtige, nemme og lækre. Disse boller er utroligt nemme og hurtige at bage. De skal næsten ikke hæve. De hæver i ovnen. De bliver super lækre og luftige. De er perfekte til morgenbordet eller brunch.

Vi bager ofte disse morgenboller i weekenden. De er hurtige at bage. Det betyder, at der er morgenmad inden for en time, efter at vi er stået op. Det er næsten lige så hurtigt som at gå til bageren efter morgenbrød. Efter min mening er det mindst lige så lækkert. Jeg tror, at jeg synes, det er mere lækkert. Hvem kan ikke lide lækre og nybagte boller? De er hvertfald altid et stort hit hjemme hos os. Det håber jeg også det bliver hos jer. Velbekomme

 

Du finder flere opskrifter på hjemmebag her.
Morgenboller - hurtige, nemme og lækre
5 fra 3 stemmer
Forberedelsestid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Hævetid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 12 boller
Kalorier pr. portion 191

Ingredienser

Dej

  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 400 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 50 g fuldkorns hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør - blødt

Topping

  • 3 spsk mælk
  • 2 spsk havregryn

Sådan gør du
 

Dej

  • Mælken lunes til omkring 35 grader.
  • Hæld mælken op i en stor skål, sammen med sukkeret. Gerne skålen til din røremaskine, hvis du har en. Gæren smuldres ned i det lunkne mælk. Rør til gæren er opløst.
  • Hvedmel, havregryn, fuldkornshvedemel og salt tilsættes og dejen æltes grundigt. Ælt i 5 minutter.
  • Tilsæt smørret. Ælt videre i yderligere 5 minutter
  • Dejen tages derefter ud på køkkenbordet, og deles i 12 stykker og formes til 12 boller. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve i 10 minutter.
  • Pensl bollerne med mælk og drys med havregryn.
  • Bollerne stilles i en kold ovn. Sæt ovnen på 200°C varmluft. Bollerne skal bage i ca. 20 minutter.
    Hold øje med bollerne. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
  • Lad bollerne køle af på en rist i 10-15 minutter inden servering.

Tips og noter

  • Prøv at tilsætte en spsk bageenzym til dejen. Det giver et lækkert resultat.
  • Spis bollerne lune med smør. Det er virkelig lækkert.
  • Hvis du gerne vil bage disse boller om morgenen, så er det en god idé, at tage smørret ud af køleskabet aftnen før. Alternativt så kan du give den 10-30 sekunder i mikroovnen, så den ikke er køleskabskold. Den må ikke smelte.

Næringsindhold

Serving: 1bolleKalorier: 191kcalKulhydrater: 32gProtein: 5gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 11mgNatrium: 239mgKalium: 120mgFiber: 2gSukker: 2gVitamin A: 133IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 42mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering