Jordbærkage med makroner – skal ikke bages. Det er en utrolig lækker og let kage. Den er lavet med lækre friske danske jordbær og frisk pisket flødeskum. Det er en rigtig sommerkage med friske bær. Du kan sagtens lave den med andre bær. Den er helt perfekt til en varm sommerdag i haven eller på terrassen.
Vi var ude at plukke jordbær. Det var super hyggeligt. Vi tog afsted hele familien. Når vi tager afsted på den måde, så har vi det med at plukke lidt meget. Da vi kom hjem, så skulle der laves jordbærkage. Vi fik gæster, så vi lavede en dobbelt portion. Det var super lækkert.
Dette er helt klart en af højdepunkterne ved sommeren. Hvert fald hvis man har en lille sød tand. Jeg håber, at I også vil nyde denne opskrift på “jordbærkage med makroner – skal ikke bages”. Hvis du kan lide denne opskrift, så måske du vil kunne lide vores andre kager. Velbekomme.
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 100 g makroner
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl creme fraiche
- 100 g daim
- 3 tsk vaniljesukker
- 2 tsk flormelis
- citronskal fra en halv citron - kan udelades
Sådan gør du
- Skyl jordbærene og fjern toppen. Tør jordbærene med et stykke køkkenrulle. De skal være helt tørre.
- Knus makronerne. Jeg plejer at komme makronerne i en frysepose og banke let på posen med kagerullen. Det synes jeg er nemmest. Det sviner hvertfald mindre. Pas på med at knuse dem for meget. Der må gerne være store stykker imelllem.
- Fordel de knuste makroner i bunden af et fad. Til en enkelt portion plejer jeg at bruge et rundt fad som er 28 cm. i diameter.
- Chokoladen hakkes groft og fordeles oven på makronerne.
- Fløden piskes til flødeskum.
- Creme fraiche røres med vaniljesukker, flormelis og citronskal.
- Piskefløde og creme fraiche vendes forsigtigt sammen. Det må ikke røres, da du ellers rører luften ud af flødeskummen og massen bliver alt for flydende. Det skal vendes forsigtigt, så det bliver en luftig creme.
- Fordel forsigtigt den samlede creme oven på makroner/chokolade.
- Jordbærene fordeles oven på cremen.
- Stil kagen i køleskabet indtil den skal serveres. Den har godt af at stå koldt i minimum 1-2 timer inden servering.
Tips og noter
-
-
-
- Du kan også bruge andre slags bær. Prøv f.eks. med hindbær, solbær eller måske med blandede bær.
- Vær opmærksom på at kagen på billedet er en dobbelt portion. Vi lavede den en dag vi fik gæster.
-
-
0 kommentarer