Grillspyd med BBQ marineret kylling er en utrolig lækker og børnevenlig ret. Her i løbet af sommeren, så laver vi grillspyd flere gange. Hvis  du vil  se nogle  af  vores andre  grillopskrifter,  så finder  du dem her.

Denne opskrift er med en nem og smagfuld BBQ marinade. Jeg ved, at man kan købe færdig marinerede grillspyd. Du finder mange grillbakker i supermarkederne. Det er dog lidt blandet hvor gode marinaderne er. Når du laver din egen marinade, så får du det samme gode resultat hver gang.

Denne opskrift giver nogle lækre saftige stykker kylling, som smager helt fantastisk.

Jeg håber, at I vil nyde disse grillspyd med BBQ marineret kylling. Velbekomme.

Grillspyd med BBQ marineret kylling
5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 235

Ingredienser

Kød

  • 500 g kyllingebryst

Marinade

  • 2 spsk olie - Jeg bruger raps- eller solsikkeolie. Du kan også bruge olivenolie.
  • 4 spsk ketchup
  • 2 tsk brun farin
  • 2 tsk soyasauce
  • 1 tsk engelsk sauce - eller worcestershire sauce
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk paprika - gerne røget
  • ½ tsk løgpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ¼ tsk chilipulver
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk peber

Sådan gør du
 

  • Hvis du bruger træspyd, så skal de lægges i blød i lunkent vand i 30 minutter inden de anvendes. Jeg bruger stålspyd. De kan anvendes med det samme. Jeg plejer at komme 75 - 150 gram kød på hvert spyd. Det kommer an på spydenes størrelse.

Marinade

  • Alle ingredienserne røres sammen i en stor skål.

Kød

  • Kyllingebrystfileterne skæres i mundrette stykker. Pas på at du ikke skærer dem for små. Hellere lidt for store end for små, da de ellers sætter sig fast mellem rillerne på grillen og er svære at løsne.
  • Kyllinge stykkerne kommes i skålen med marinade og vendes til de er dækket med marinade.
  • De marinerede kyllingestykker fordeles på spydene.
  • Spydene tilberedes på en forvarmet grill. Vend gerne spydene flere gange undervejs. Det tager 10-25 minutter inden de er færdige. Det kommer meget an på hvor store dine kødstykker er og hvor varm din grill er.

Tips og noter

  • Spydene kan sagtens laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet.
  • I stedet for kylling kan du du bruge svinekød. Køb f.eks. en pakke nakkekoteletter og skær den i tern. Det er også super lækkert.
  • Jeg bruger en gasgrill, men har tidligere lavet det på en almindelig kulgrill. Degge dele er velegnede til grillspyd.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 235kcalKulhydrater: 8gProtein: 27gFedt: 10gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 80mgNatrium: 763mgKalium: 563mgFiber: 1gSukker: 6gVitamin A: 698IUVitamin C: 3mgCalcium: 17mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering