Er der noget mere klassisk dansk end frikadeller. Det er lækkert, nemt og med utallige serveringsmuligheder. Du kan servere det med kartofler, brun sauce og en lækker salat. Du kan servere det med en lækker kold kartoffelsalat eller hvad med en frikadellesandwich med mayonnaise, rødkål og syltede agurker. Det er vildt lækkert. Uanset hvordan du serverer det, så starter det med nogle gode frikadeller.

Når du skal lave en god frikadelle, så starter du med at røre kødet godt med salt. Man skal bruge relativt meget salt. Jeg bruger ca. en spsk. pr. halve kilo kød. Du kan bruge svinekød, kyllingekød eller hakket kalv og flæsk. Det er en smagssag. Uanset så skal dejen røres godt og længe. Jeg bruger en røremaskine, da det er nemmere, men du kan selvfølgelig godt røre det i hånden. Når du rører fasen længe, så bindes væden bedre og de færdige frikadeller bliver lækrere og saftigere. Velbekomme.

Frikadeller
5 fra 1 stemme
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 396

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 spsk salt - groft
  • 1 løg - fint hakket
  • ½ dl mælk
  • 1 dl fintvalset havregryn
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • peber - friskkværnet
  • ½ dl vand

Sådan gør du
 

  • Kød og salt røres sejt. Jeg bruger en røremaskine. Det røres ved lav/mellem hastighed i 10 minutter.
  • Tilsæt løg, mælk, havregryn, mel æg og peber. Rør dejen godt igennem. Gerne 2-5 minutter.
  • Lad gerne farsen hvile i 15-20 minutter.
  • Tilsæt vand og rør kort til vandet er optaget i massen.
  • Varm en pande op til middelhøj varme. Smelt lidt smør på panden og tilsæt en spsk olie. Det forhindrer smøret i at blive brændt.
  • Form frikadellerne med en ske eller hænderne. Hvis du dypper skeen i vand mellem hver frikadelle, så hænger frikadellefarsen ikke fast til skeen og de er nemmere at forme. Frikadellerne steges på panden 8-10 minutter. Vend gerne frikadellerne flere gange undervejs.

Tips og noter

  • Frikadeller skal røres i lang tid. Det betyder meget for konsistensen. Det giver en frikadelle der hænger bedre sammen og er saftigere og mere svampet. Hvis frikadellefarsen ikke er rørt nok, så bliver fridellerne mere porøse og tørre.
  • Middelhøj varme er på vores komfur 7 ud af 9.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 396kcalKulhydrater: 10gProtein: 24gFedt: 28gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 132mgNatrium: 1838mgKalium: 452mgFiber: 1gSukker: 2gVitamin A: 84IUVitamin C: 3mgCalcium: 50mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering