Dette er en utrolig nem og lækker opskrift på citronsauce. Det er helt enkelt en mælkesauce, der er tilsat lidt citron. Vi har “kun” brugt mælk, men du kan sagtens pifte saucen op med en lille slat fløde. Prøv eventuelt at erstatte ca. 1 dl mælk med 1 dl flød. Det vil give en mere cremet sauce.
Saucen smager fantastisk til f.eks. fisk eller dampede grøntsager. Vi bruger den til kogt torsk, rødspætte filet eller til stegt laks. Du kan finde vores opskrift på hel lakseside her. Hvis du vil have en skarpere citronsmag kan du tilsætte lidt revet citronskal. Velbekomme.
Se flere opskrifter på sauce her.
Ingredienser
- 25 g smør
- 2,5 spsk hvedemel
- 2,5 dl grøntsagsbouillon
- 2,5 dl mælk
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
- ½ tsk groft salt
- peber - friskkværnet
Sådan gør du
- Smelt smørret i en lille tykbundet gryde eller kasserolle ved lav/middel varme. Smøret må ikke blive brunt. Tilsæt melet og rør rundt. Jeg bruger et piskeris for at indgå klumper. Men man kan godt bruge en ske.
- Tilsæt grøntsagsbouillonen lidt ad gangen. Rørrundt undervejs til en ensartet masse.
- Rør mælken i lidt ad gangen. Der skal røres i saucen hele tiden. Bring saucen i kog.
- Til sidst tilsættes citronsaft, salt og peber. Lad saucen koge i 2-3 minutter og server.
Tips og noter
- Dette er en let og lækker sauce til grøntsager og fisk.
- Prøv den f.eks. sammen med en hel lakseside og nye kartofler. Det er virkelig lækkert. Det er en af vores sommerfavoritter. Vi serverer det sammen med en frisk lækker sommersalat.
- Vi har “kun” brugt mælk, men du kan sagtens pifte saucen op med en lille slat fløde. Prøv eventuelt at erstatte ca. 1 dl mælk med 1 dl flød. Det vil give en mere cremet sauce.
- Saucen smager fantastisk til f.eks. fisk eller dampede grøntsager. Vi bruger den til kogt torsk, rødspætte filet eller til stegt laks.
- Hvis du vil have en skarpere citronsmag kan du tilsætte lidt revet citronskal.
- Hvis du kan lide vores opskrifter, så husk at tilmelde dig til vores nyhedsbrev.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks