Lakseside, hel med nye kartofler, en lækker salat og en cremet lækker citronsauce. Det er klart en favorit hjemme hos os. Det er en perfekt ret til en travl hverdag, da det er en super hurtig ret og så er vi alle vilde med den.
Vi marinerer laksen i en honning/hvidløg marinade og giver den 15 minutter på grillen eller i ovnen. Det betyder, at laksen er færdig på samme tid som det tager at koge kartoflerne. Nemt, hurtigt og lækkert. Velbekomme.
Ingredienser
- 800 g lakseside med skind
- ½ citron - økologisk - i skiver
Marinade
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 3 spsk honning
- 3 tsk timian - tørret. Kan erstattes med et bundt frisk timian.
- 3 fed hvidløg - presset
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Sådan gør du
- Den hele lakseside kontrolleres for ben. Eventuelle ben fjernes med en pincet.
- Laksesiden placeres på et stykke staniol, hvor siderne bukkes op, så væden ikke løber ud i ovnen. Du kan også bruge en alubakke eller et ildfast fad der er smurt med lidt olie, så det ikke sætter sig fast.
- Alle ingredienserne til marinaden blandes i en skål og røres sammen.
- Marinaden fordeles på laksesiden.
- Citronskiverne fordeles på laksen.
- Laksesiden tilberedes ca. 15 minutter ved 200°C almindelig ovn.
- Den serveres med det samme. Velbekomme.
Tips og noter
- Serveres med nye kartofler og en lækker salat.
- Prøv evt. vores cirtronsauce. En let og lækker sauce, som er perfekt sammen med laks.
- Du kan nemt lave denne ret på grillen. Den grilles ved indirekte varme. Stadig 200 grader. Tilberedningstiden er stadig 15 minutter.
- Det er vigtigt at laks ikke tilberedes for længe, da det hurtigt bliver meget tørt og får en kedelig fiskesmag (på den dårlige måde).
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks