Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Hindbærroulade er den perfekte kage til både festlige anledninger og hyggelige eftermiddage med en kop kaffe. Denne klassiske roulade er fyldt med en frisk og syrlig hindbærmarmelade, der står smukt til den lette, luftige kagebund. Hindbærroulade kan virke lidt kompliceret, men sandheden er at det er en af de nemmeste og hurtigste kager at bage. Derudover smager den hjemmebagte langt bedre end de færdigkøbte versioner.

Hindbærroulade er en alsidig dessert, der kan nydes både varm og kold. Server den med en kugle vaniljeis eller en klat flødeskum for en ekstra luksuriøs oplevelse. Du kan også pynte rouladen med friske bær eller revet chokolade. Hindbærrouladen kan også blot pyntes med et drys flormelis eller friske hindbær på toppen, så den både ser elegant ud og smager skønt.

Prøv denne hindbærroulade til næste kagebord eller som en sød overraskelse til dem, du holder af. Den vil uden tvivl blive et hit. Velbekomme.

 

Se alle vores opskrifter på kage her.
Hindbærroulade
5 fra 1 stemme
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 kage
Kalorier pr. portion 1760

Ingredienser

Dej

  • 4 stk æg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 30 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver

Drys

  • 2 spsk sukker

Fyld

  • 200 g hindbærmarmelade

Sådan gør du
 

  • Æg og sukker piskes lyst og luftigt med en håndmikser eller i en rørmaskine. Pisk gerne i mindst fem minutter.
  • Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver blandes i en separat skål og sigtes ned i æggeblandingen. Vend forsigtigt. Det skal ikke piskes.
  • Dejen fordeles i et jævnt lag på et stykke bagepapir på en bageplade. Hold fem centimeters afstand til kanterne på papiret.
  • Rouladedejen bages i en forvarmet ovn ved 200 ℃ i ca. 8 minutter. Kagen skal være gylden. Den må ikke overbages.
  • Et andet stykke bagepapir drysses med lidt sukker. Den nybagte roulade lægges over og presses let ned i sukkeret.
  • Bagepapiret som bunden er bagt med fjernes forsigtigt.
  • Hindbærmarmeladen smøres på. Pas på med ikke at komme for tæt på kanten.
  • Rul rouladen sammen, mens kagen stadig er lun. Den skal rulles på den lange led, således at kagen bliver så lang som muligt. Læg den med samlingen nedad.
  • Lad kagen køle af et øjeblik inden servering. Server eventuelt med en klat flødeskum.

Tips og noter

  • Denne opskrift giver ca. 16 stykker kage. Passende til ca. 8 personer.
  • Dette er en hindbærroulade. Den laves selvfølgelig med hindbærmarmelade. Man dog sagtens bruge andre marmelader eller cremer.

Næringsindhold

Serving: 1kageKalorier: 1760kcalKulhydrater: 365gProtein: 35gFedt: 18gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 655mgNatrium: 764mgKalium: 807mgFiber: 7gSukker: 223gVitamin A: 950IUVitamin C: 19mgCalcium: 413mgJern: 10mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering