Giv din stemme.
Kardemommesnurrer er en dansk bageklassiker, der med rette har vundet mange hjerter. De bløde, luftige boller med den sødlige kardemomme-aroma er perfekte til en hyggelig stund med familien eller som en lille forkælelse til kaffen.
Den dejlige duft af kardemomme spreder sig i hele huset, mens snurrerne bages i ovnen. Kombinationen af sødt og krydret skaber en smagseksplosion i hver bid. De gyldne, sprøde snurrer er bedst lune med en klat smør, men de er også lækre kolde.
Kardemommesnurrer er et hit til enhver anledning, uanset om det er hverdag eller fest. De er nemme at lave selv, og resultatet bliver altid godt. Så hvorfor ikke prøve at bage dem selv næste gang du har lyst til noget sødt og lækkert? Velbekomme.
Se flere bageopskrifter her.
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 4 dl mælk - lun
- 100 g smør - smeltet
- 1 stk æg
- 750 g hvedemel
- 85 g sukker
- 1 tsk kardemomme - stødt
- 1 tsk salt - fint
Remonce
- 100 g smør - blødt
- 100 g brun farin
Sukkerlage til pensling
- ½ dl vand - kogende
- 50 g sukker
Kardemommesukker
- ½ tsk kardemomme - stødt
- 2 spsk sukker
Sådan gør du
Dej
- Gær opløses i den lunkne mælk.
- Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes grundigt i ca. 10 minutter. Brug gerne en røremaskine. Det bliver en klæbrig dej.
- Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
Remonce
- Smør og farin røres godt sammen.
Sukkerlage
- Sukker og vand kommes i en lille gryde eller kasserolle og bringes i kog. Lad det koge i 1-2 minutter.
Kardemommesukker
- Stødt kardemomme og sukker røres sammen i en lille skål.
Kardemommesnurrer
- Dejen æltes sammen og rulles ud på et meldrysset bord i en størrelse på ca. 30x60 cm.
- Remoncen fordeles over hele dejen.
- Fold en tredjedel af dejen, på den lange led, ind over midten. Fold den anden tredjedel over, således at der bliver tre lag dej.
- Skær dejen i strimler med en længde på 30 cm og bredde på 1,5-2 cm. Sno hver strimmel et par gange og rul den derefter sammen til en snurre. Kom dem på en bageplade med bagepapir og skub enden af hver snurre ind under sig selv. (En portion skal fordeles på to bageplader)
- Lad dem efterhæve i ca. 45 min. under et fugtigt viskestykke.
- Kardemommesnurrerne bages i en forvarmet ovn ved 200℃ varmluft i ca. 12-15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.
- Kardemommesnurrerne pensles med sukkerlage og drysses med kardemommesukker, så snart de kommer ud af ovnen.
- Lad kardemommesnurrerne afkøle på en rist.
Tips og noter
- Hvis du. morter dine egne kardemommefrø giver en meget mere aromatisk smag end stødt kardemomme. Det er umagen værd.
0 kommentarer