Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Rabarberkompot er en skøn måde at nyde rabarberens syrlige smag på. Denne nemme opskrift kræver blot rabarber, sukker og eventuelt lidt vanilje. For at lave rabarberkompot skæres rabarberne i små stykker og koges langsomt med sukker, indtil de er møre og har en lækker, sammenhængende konsistens. Rabarberkompot kan serveres varm eller kold og passer perfekt til både morgenmad og dessert. Prøv den på yoghurt, is eller som fyld i kager. Med sin friske smag og alsidighed er rabarberkompot et must-try i rabarbersæsonen. Forskellen på syltetøj og kompot er, at kompot ikke er lige så sødt som syltetøj eller marmelade. Man bruger mere sukker til at konservere marmelade og syltetøj, så det holder gennem hele efteråret og vinteren. Kompot er lavet til at spise inden for kort tid. Velbekomme.

 

Se også opskriften på vores rabarbersyltetøj her.
Rabarberkompot
4.5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 glas
Kalorier pr. portion 454

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 100 g sukker
  • ½ stk vaniljestang

Sådan gør du
 

  • Vask og skær rabarberne ud i mindre stykker. Blade og rødder skæres fra og kasseres.
  • Læg rabarberne i en gryde og tilsæt sukker.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom både korn og stang op i gryden.
  • Lad det hele simre i 10-15 min til rabarberne er bløde.
  • Rabarberkompot opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

Tips og noter

  • Man kan avende enten friske eller frosne rabarber til kompot.
  • Farven afhænger meget af hvilken rabarberssorter man bruger.
    • Vinrabarber og andre med røde stilke giver en meget rød kompot.
    • Kraftige og grønlige rabarberstængler giver en mere brunlig farve.
    • (Det har dog ikke nogen betydning for smagen.)
  • Denne kompot er fryseegnet.
  • Holdbarheden er ca. 1 uge i køleskab.
  • Vi anbefaler at glas rengøres og enten skoldes eller skylles med Atamon inden den færdige kompot hældes i glassene. (Det er ikke alle glas som tåler at blive skoldet.)
  • Kompot er ikke lige så sødt som syltetøj eller marmelade. Man bruger mere sukker til at konservere marmelade og syltetøj så det holder gennem hele efteråret og vinteren. Kompot er lavet til at spise inden for kort tid. Holdbarheden er kun ca. 3-10 dage i køleskab.

Næringsindhold

Serving: 1glasKalorier: 454kcalKulhydrater: 114gProtein: 3gFedt: 1gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 0.3gEnkeltumættet fedt: 0.1gNatrium: 13mgKalium: 866mgFiber: 5gSukker: 103gVitamin A: 306IUVitamin C: 24mgCalcium: 259mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering