Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Favoritkage er en uimodståelig lækker kage med valnødder og mørk chokolade. Denne kage er en favorit hos både store og små, og det er ikke svært at forstå hvorfor.

Med Favoritkage kan du glæde dine kære med en hjemmelavet delikatesse, der er fyldt med kærlighed og smag. Det er en kage med en lækker konsistens og smag

Server din favoritkage til fødselsdage, fester eller bare som en lækker hverdagsforkælelse. Denne kage vil med garanti bringe smil og glæde til enhver lejlighed. Så sæt i gang med at bage og lad din favoritkage blive en uundværlig del af dine søde øjeblikke. Velbekomme.

 

Se flere lækre opskrifter på kage her.
Favoritkage
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 2 timer
Antal 1 kage
Kalorier pr. portion 5276

Ingredienser

Dej

  • 250 g smør - blødt
  • 300 g sukker
  • 4 stk æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g valnøddekerner - groft hakkede
  • 100 g mørk chokolade - grofthakket

Til at smøre form

  • 1 spsk olie
  • 1 spsk rasp

Sådan gør du
 

  • Smør og sukker piskes til det er lyst og luftigt.
  • Æggene tilsættes et ad gangen. Der piskes mellem hvert æg.
  • Mel og bagepulver blandes sammen i en seperat skål og vendes derefter i blandingen.
  • Den hakkede chokolade og de hakkede valnøddekerner vendes i dejen.
  • Dejen fordeles i en smurt rugbrødsform (1½ liter), der er drysset med rasp.
  • Kagen bages i ca. 1 time og 15 min ved 175℃.

Tips og noter

  • Denne kage er passende til 12-16 personer.
  • Kagen kan også bages i en rund springform (ca. 22 cm i diameter). Bagetiden er den samme. 
  • Tjek eventuelt med en kødnål om kagen er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen.
  • Denne kage er fryseegnet.

Næringsindhold

Serving: 1kageKalorier: 5276kcalKulhydrater: 525gProtein: 68gFedt: 344gMættet fedt: 168gFlerumættet fedt: 68gEnkeltumættet fedt: 85gTransfedt: 8gKolesterol: 1192mgNatrium: 2806mgKalium: 985mgFiber: 22gSukker: 337gVitamin A: 7218IUVitamin C: 1mgCalcium: 785mgJern: 17mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering