Giv din stemme.
Kylling med rodfrugter og citron er en forfriskende, syrlig og hjertelig ret, der kombinerer saftigt kyllingekød med sprøde rodfrugter og frisk citronsaft. Denne enkle, men smagfulde ret er perfekt til enhver lejlighed og er nem at tilberede.
Kylling med rodfrugter og citron er ikke kun en sund og nærende ret, men den er også fyldt med smag. Den saftige kylling kombineret med de krydrede rodfrugter og den syrlige citronsaft skaber en unik smagsoplevelse.
Server denne lækre ret til middag med en lækker salat og et lækkert baguette for et fuldendt måltid. Jeg kan anbefale en sødlig salat, som vil skabe en balance til denne syrlige ret. Prøv fx “Salat med vandmelon og frisk basilikum”. Uanset om det er til hverdag eller til fest, vil kylling med rodfrugter og citron helt sikkert blive en favorit på dit middagsbord. Velbekomme.
Se flere opskrifter med kylling her.
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 2 spsk olivenolie
- 600 g kartofler
- 400 g rodfrugter
- 2 stilke bladselleri
- 1 stk løg
- 4 fed hvidløg
- 2 stk citron
- 1 tsk salt - groft
- peber - friskkværnet
Sådan gør du
- Kartofler og rodfrugter skrælles og skæres i grove stykker. De lægges derefter i et stort ildfast fad.
- Løget pilles og skæres i grove stykker. Bladselleri skylles og skæres i grove stykker. Hvidløg pilles. Citronerne skæres i både. Det hele kommes ned i fadet.
- Drys med salt og peber.
- Kyllingen renses og parteres. Gnid kyllingen i olie og krydr den med salt og peber.
- Stil fadet i ovnen i ca. 1 time og 30 minutter ved 200℃.
Sauce
- Du kan lave en sauce ved at tage væden fra fadet og jævne den i en lille gryde med saucejævner. Smag til med salt, peber og sukker.Det er en syrlig sauce. Det skal det være.
Tips og noter
- Dette er en meget syrlig ret. Hvis du ikke er til det sure, så kan du undlade citronerne eller erstatte dem med en sødere frugt.
- Du kan bruge forskellige rodfrugter. Vi brugte gulerødder og pastinak. Du kan også sagtens bruge
0 kommentarer