Halloween muffins er den perfekte måde at tilføje en skræmmende og lækker dimension til din festlige Halloween-menu. Navnet siger det hele – disse muffins er skabt til at fejre årets mest uhyggelige højtid.
Disse kreative muffins kan serveres som en del af dit Halloween-bord, hvor de tilføjer en ekstra dosis sjov og fantasi til festlighederne. De kan være dekoreret med spøgelsesagtige glasurer, chokoladeøjne eller andre uhyggelige detaljer, der gør dem perfekte til anledningen.
Selvom de ser skræmmende ud, er de dejligt lækre og tilfredsstillende. Halloween muffins er en skøn måde at bringe smag og tema sammen og skabe en mindeværdig Halloween-oplevelse.
Så næste gang du planlægger din Halloween-fest, skal du overveje at inkludere disse skræmmende lækkerier i din menu. Navnet alene vil vække nysgerrighed, og du kan glæde dig til at skræmme og forkæle dine gæster med disse festlige muffins. Velbekomme.
Se flere opskrifter til halloween her.
Ingredienser
Muffins
- 200 g hvedemel
- 200 g sukker
- 50 g kakaopulver
- 3 tsk bagepulver
- ½ tsk salt - groft
- 2 dl mælk
- 2 stk æg
- 100 g smør - smeltet
- 100 g chokolade - mørk
Frosting
- 125 g smør - blødt
- 250 g flormelis
- ¼ tsk pastafarve - orange
Pynt
- lakridser
Sådan gør du
Muffins
- Mel, sukker, kakaopulver, bagepulver og salt blandes sammen i en stor skål. Der laves en fordybning i midten.
- Mælk og æg piskes let sammen med en gaffel i en lille skål.
- Chokoladen hakkes groft.
- Hæld mælk, æg og det smeltede smør ned til melblandingen. Rør dejen let sammen med en dejskraber og vend chokoladestykkerne i. Undlad at røre for meget. Der må gerne være lidt klumper.
- Dejen fordeles i muffinsforme. Brug papir muffinsforme i en muffin bageplade.
- Kagerne stilles i en forvarmet ovn. De skal bage ved 225℃, efter 5 minutter skrues ned til 175℃ og de bages i yderligere 15 minutter.Lad kagerne køle af i formen.
Frosting
- Smørret piskes luftigt og flormelis tilsættes lidt ad gangen til smørcremen er lys og luftig.
- Pastafarven tilsættes lidt ad gangen til du har den ønskede farve.
- Smørcremen kommes i en sprøjtepose og fordeles den på de afkølede muffins.
Pynt
- Fordel lakridserne på muffins.
Tips og noter
- Jeg bruger en muffinform i metal. Det giver høje og pæne muffins. Den stabile muffinform forhindrer dine muffins i at "flyde ud" og blive flade.
- For nemhed skyld kommer jeg papirforme ned i metalformen. Det gør det nemmere at fjerne og opbevare kagerne.
- Du kan erstatte smør i muffins med smagsneutral olie, fx rapsolie eller majsolie. 100 g smør svarer ca. til 1 dl olie.
- Bagetid: 5 min. ved 225° - traditionel ovn. Derefter 15 min. ved 175° - traditionel ovn. I alt 20 minutter.
- Det er vigtigt at man ikke rører for meget, da det går ud over hævningen. Kagerne vil flade, istedet for den flotte runde form som man forbinder med amerikanske muffins.
- Erstat gerne mælk med kærnemælk for ekstra svampede muffins.
- Du kan selvfølgelig pynte med andet end lakridser. Prøv med lidt mørke chokoladeknapper.
0 kommentarer