Svineskank i ovnen med kartofler og rodfrugter er en fortryllende symfoni af saftigt svinekød og de skønneste rodfrugter. Denne klassiske ret tager comfort food til nye højder og er en hyldest til enkelhed og god smag.
Svineskanken langtidssteges i ovnen, hvilket resulterer i lækkert mørt kød, der nærmest smelter i munden. Kartofler og rodfrugter får lov til at absorbere alle de lækre saftige smagsnuancer fra svineskanken, hvilket giver en harmonisk og velsmagende kombination.
Denne ret er ikke kun et festmåltid, men også et udtryk for kærlighed til traditionel madlavning. Prøv Svineskank i ovnen med kartofler og rodfrugter for at opleve den autentiske smag af hjemmelavede retter. Velbekomme
Se alle vores opskrifter på aftensmad her.
Ingredienser
Skank
- 2 stk svineskank
- 1½ kg blandede rodfrugter - fx kartofler, gulerødder, persillerødder, søde kartofler, knoldselleri, pastinakker, løg eller rødbeder
- 33 cl øl
- 4 stk laurbærblade
- 10 stk peberkorn
- 2 spsk salt - groft
- 2 tsk timian
Sauce
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 tsk ribsgelé
- 1 tsk kulør
- 2 spsk saucejævner
- salt
- peber
Sådan gør du
Skank
- Skær dybe ridser flere steder i sværen på skankene med en skarp kniv. Gnid dem med groft salt og stil dem i et stort ovnfast fad.
- Fadet sætte på nederste ovnrille. Ovnen tændes på 180 ℃. Skankerne steger i ca. 1 time.
- Rodfrugterne skrælles og kommes i fadet sammen med skankerne. Drys med salt, peber og timian. Hæld øl, laurbærblade og peberkorn i fadet. Lad det hele stege i yderligere ca. 2 timer. Øs lidt væde fra bunden af fadet over kødet af og til. Kan skankene ikke stå op, vendes de efter den halve stegetid. Skankene er færdige, når kødet næsten løsner sig fra benet.
Sauce
- Stegesky, ribsgelé og fløde kommes i en lille gryde. Lad saucen komme op at koge og lad den koge i et par minutter.
- Jævn saucen med saucejævner, til den har den ønskede konsistens. Juster farven med kulør.
- Smag til med salt og peber.
- Server skankerne hele eller skær kødet fra benet. Server med de bagte rodfrugter, sauce og eventuelt med rugbrød eller landbrød, sennep og hakket persille.
Tips og noter
- 33 cl øl svarer til en almindelig dåse. Alle slags kan bruges. Jeg bruger gerne en mørk classic.
- Servér skankerne hele ved bordet eller skær kødet fra benene.
- Svineskank serveres ofte med rugbrød eller landbrød, sennep og hakket persille.
- Hvis sværen ikke er sprød, så kan du give skankerne 10-20 minutter ved 200 ℃ varmluft til slut.
0 kommentarer