Stegt andebryst er lækkert til mange forskellige ting. Vi laver det til en lækkert salat, nudler eller med kartofler, sovs og grøntsager. Mulighederne er mange. 

Her er vores måde, at tilberede andebryst på. Følger du denne fremgangsmåde får du et stykke kød fyldt med masser af smag, saft og sprødt skind.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest

 

Prøv at servere det sammen med en lækker salat
Stegt andebryst
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 andebryst
Kalorier pr. portion 212

Ingredienser

  • 1 stk andebryst
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Senen på kødsiden fjernes med en skarp kniv. 
  • Fedtet ridses og gnides med salt og peber.
  • Andebrystet placeres på en kold pande med fedtsiden nedad. Blusset tændes på middel til høj varme. Jeg bruger 7 ud af 9 på mit komfur. Fedtsiden steges i 6-7 minutter, indtil skindet er sprødt.
  • Andebrystet vendes og steges på kødsiden i yderligere ca. 2 minutter.
  • Kødet bør trække utildækket i 10-12 minutter, inden det skæres ud.

Tips og noter

  • Et andebryst vejer typisk 160 - 190 g. Jeg plejer at beregne et andebryst pr. person hvis det er til aftensmad.
  • Anvender man stegetermometer, skal kernetemperaturen være minimum 60 grader. 
    • Rosa: 62-63 °C
    • Let rosa: 64-65 °C
    • Gennemstegt: 70-72 °C
    • Dette angiver, ved hvilken kernetemperatur man skal tage andebrystet af panden. Temperaturen vil efterfølgende stige 2-3 °C under hviletiden.

Næringsindhold

Serving: 1brystKalorier: 212kcalKulhydrater: 1gProtein: 34gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gKolesterol: 131mgNatrium: 2456mgKalium: 470mgFiber: 0.3gSukker: 0.01gVitamin A: 96IUVitamin C: 11mgCalcium: 11mgJern: 8mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering