Skinkeschnitzel med dreng, brasede kartofler og ærter er en klassisk nordeuropæisk ret. Mange vil kalde det en gammel dansk ret. Men jeg er sikker på, hvis man tager til tyskland, så vil de kalde det en klassisk tysk ret.
Når du steger skinkeschnitzler er det vigtigt, at du ikke steger dem for længe. Jeg har ofte fået en schnitzel som er stegt alt for længe. Det giver en tør og kedelig skinkeschnitzel.
Hvad er forskellen på wienerschnitzel og skinkeschnitzel? Wienerschnitzel er lavet af kalvekød. Skinkeschnitzel er lavet af svinekød. Nærmere bestemt af skinkeinderlår. Det er et magert, mørt og saftigt stykke kød. Det er helt uden sener.
I mange lande til du opleve at få wienerschnitzler af skinkeinderlår. Der må man forhøre sig inden man bestiller, om det er lavet af svinekød eller kalvekød.
Følger du denne opskrift, så får du en lækker, mør og velsmagende skinkeschnitzel – serveret med “dreng”, brasede kartofler og ærter. Velbekomme.
Ingredienser
Skinkeschnitzel
- 4 stk skinkeschnitzel
- 140 g smør
- 2 spsk olie
- 2 stk æg
- 2 spsk mel
- 4 spsk rasp
- 1 tsk paprika
- salt
- peber
Dreng
- 1 stk citron
- 4 tsk peberrod - revet
- 4 tsk kapers
- 4 tsk ansjosfileter
Tilbehør
- 1000 g kartofler
- 2 spsk olie - eller smør
- 400 g ærter - både friske og frosne kan anvendes
Sådan gør du
Skinkeschnitzel
- Skinkeschnitzlerne dyppes tørre med et stykke køkkenrulle.
- Bank skinkeschnitzlerne let med en kødhammer. Hvis du ikke har en kødhammer, så kan du alternativt anvende en kagerulle.
- Snitzlerne krydres med salt og peber.
- Kom melet ud på en tallerken.
- Æggene kommes i en dyb tallerken for sig og piskes sammen med gaffel.
- Rasp kommes i en tredje tallerken og blandes med paprika.
- Skinkesnitzlerne vendes først i melet, derefter i æggene og til sidst i raspblandingen.
- Skinkeschnitzlerne steges i 2-3 minutter på hver side. Det er vigtigt ikke at stege dem for længe, da kødet ellers bliver meget tørt. De skal steges i rigeligt smør ved middel varme. De skal have en flot gylden farve på begge sider.
Dreng
- Skinkeschnitzlerne anrettes med "dreng". Det er en skive citron, en tsk kapers, en tsk revet peberrod og en ansjos pr. schnitzel.
Brasekartofler
- Kartoflerne skrælles og koges i let saltet vand. De skal være næsten møre, men ikke bløde.
- Kartoflerne køles af. Du kan med fordel koge kartoflerne dagen i forvejen og stille dem i køleskabet.
- Kartoflerne skæres ud i mundrette tern.
- Kartoflerne skal stege med middel varme i olie eller smør. Du skal ikke røre i kartoflerne, men vende dem, dog ikke for ofte. Man skal lade kartoflerne ligge, da de på den måde lettes tager farve. De skal stege til de er gylden brune. De skal formentlig have ca. 20-30 minutter på panden.
- Krydder med salt og peber og server.
Ærter
- Hvis du bruger friske ærter skal de bare bælges. Bruger du frosne kan de spises efter optøgning. Du kan evt. give dem et hurtigt opkog. Personligt kan jeg godt lide dem varme. Jeg kommer dem frosne i en gryde og dækker dem med vand. Hvorefter jeg giver dem et opkog. Når vandet koger lader jeg dem koge i 30-60 sekunder, hvorefter jeg hælder vandet fra.
Tips og noter
- Lad skinkeschnitzlerne ligge og hvile efter at de paneret og inden de steges. Gerne i 10-15 minutter. Det giver en panering der hænger bedre ved. De må ikke røre hinanden, da de ellers klisterer sammen og paneringen ødelægges.
- Det er vigtigt ikke at spare på smøret til stegning af skinkeschnitzlerne, da du risikerer at de brænder på eller bliver tørre.
- Kog ikke ærterne for længe, da de bliver kedelige i farven og rynkede.
0 kommentarer