Porretærte med bacon er en virkelig nem og lækker aftensmad. Den egner sig godt til både forret, som tilbehør eller som hovedret.
Vi spiser ofte denne som hovedret med en lækker salat.
Du finder flere opskrifter på salater her.
Har man brug for at det er endnu nemmere, så kan man købe dejen færdig. De har færdig tærtedej i mange supermarkeder. Jeg synes dog, at det er ret nemt at lave dejen selv. Og så synes jeg, at en hjemmelavet dej er bedre end den man køber.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så følg os på de facebook eller instagram. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev. Velbekomme
Ingredienser
Dej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- ¼ tsk salt
- 1 spsk vand
Fyld
- 3 stk porrer
- 1 stk rødløg
- 125 g bacon
Æggemasse
- 3 stk æg
- 2½ dl mælk
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
Sådan gør du
Dej
- Smulder smøret i melet.
- Tilsæt salt og vand for at samle dejen.
- Ælt dejen sammen og pres den ud i tærteformen. Den skal dække hele formen - også siderne.
- Prik nogle huller i dejen med en gaffel. Bag bunden ved 200°C i 15 minutter.
Fyld
- Skær bacon i mindre stykker og steg den sprød.
- Porrer og rødløg pilles og skæres i ringe. Du kan vælge at stege det i 3-4 minutter i baconfedtet.Hvis du vil have en fedtfattigere udgave, så kan du vælge at koge porrer og løg i 2-3 minutter i let saltet vand. Lad det dryppe godt af efter kogning. Det skal ikke være vådt.
Æggemasse
- Æg, mælk, salt og peber røres sammen i skål.
Samling og bagning
- Kom først de tilberedte porrer og løg ned i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen ud over.
- Tærten bages ved 200°C i ca. 25 minutter.
Tips og noter
- Der er masser af måder at varirere denne tærte på. Istedet for bacon kan man bruge kylling eller andet kød. Sørg blot for at det er tilberedt inden du kommer det i tærten.
- Hvis du ønsker en vegetar udgave, så kan du bruge soltørrede tomater, kartofler eller champignoner.
- Du kan også sagtens bruge løg istedet for porrer.
- Du kan sagtens komme 50-100 g ost i. Det er lækkert med mozzarella, cheddar, feta eller hytteost.
- Denne tærte er lækker både varm, lun eller kold. Den er perfekt til madpakken eller skovturen.
- Det er lækkert med lidt muskatnød i æggemassen.
- Det er også lækkert med lidt purløg i æggemassen.
0 kommentarer