Pitabrød – navnet alene vækker smagsløgene og tankerne om en verden af muligheder. Disse bløde, hule lommer af brød er den perfekte base til utallige smagsoplevelser.
Pitabrød er alsidige og kan fyldes med alt, hvad din fantasi og smagsløg begærer. Fra saftigt kebabkød til friske grøntsager og cremet tzatziki. Mulighederne er uendelige.
Den hule lomme i pitabrødet er som skabt til at indkapsle smagen af fyldet, så hver bid er en eksplosion af smag. Pitabrød er ideelle til både hurtige måltider og festlige anledninger, da de kan fyldes med en bred vifte af ingredienser og serveres som små sliders eller som fulde måltider.
Så næste gang du vil skabe en uforglemmelig smagsoplevelse, skal du overveje pitabrød som din base. Navnet alene vil vække din appetit, og du kan glæde dig til at udforske de fantastiske smagsoplevelser, du kan skabe med disse alsidige brød. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Find flere bageopskrifter her.
Ingredienser
- 3 dl vand - lunkent
- 25 g gær
- 1 spsk olie
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 450 g mel - måske lidt mere
Sådan gør du
- Lunkent vand hældes i en skål og gæren røres i til det er helt opløst.
- Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes i ca. 10 min.
- Dejen dækkes til og stilles til hævning i 1 time.
- Dejen deles i lige store stykker, rulles til boller og rulles/trykkes flade. Jeg kan have 4 brød på et stykke bagepapir ad gangen. De skal derefter efterhæve i 10 min.
- Brødene bages i en forvarmet ovn på 250 ℃ varmluft i ca. 5-8 min. De skal tages ud, når de begynder at tage farve.
Tips og noter
- Jeg har brugt en røremaskine, men du kan godt ælte dejen i hånden.
- Jeg har brugt frisk gær, men du kan godt lave dem med tørgær. Så skal du blot lade dejen hæve lidt længere, ca. 1 1/1 time.
- Du kan godt erstatte noget at melet med fx grahamsmel, så skal du blot tilsætte lidt ekstra vand.
- Pitabrødene kan sagtens fryses ned, så har du til en nem og hurtigt gang aftensmad.
0 kommentarer