Mulligatawny suppe er en virkelig skøn indisk suppe. Den smager skønt af karry og er lækker cremet. Mulligatawny suppe betyder egentlig peber-vand på tamil. Det er sammensat af “milagu” som betyder peber og “tunes” som betyder vand. Dette på trods af at peber ikke er den dominerende smagsgiver i denne suppe.

Hvert år til nytår ser vi “90 års fødselsdagen, eller “Dinner for one”, som er den originale titel. Det er en tradition, som det er i mange danske hjem. Men har du nogensinde tænkt på hvad menuen er? Hvad er det egentlig “de” spiser? I  den kendte og elskede sketch serverer James: 

  • Forret: Mulligatawny suppe og sherry
  • Mellemret: Fisk og hvidvin
  • Hovedret: Kylling serveret med champagne
  • Dessert: Frugt serveret med portvin 

Det er svært at sige, da det er en sort/hvid udsendelse. Dog ser vinen meget lys ud. Det kan derfor meget vel være en hvid portvin. Dette bliver også relativt ofte serveret til friske frugtdesserter.

Her får du vores opskrift på Mulligatawny suppe. Velbekomme.

 

Se flere lækre opskrifter på suppe her.
Mulligatawny suppe
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 543

Ingredienser

  • 10 g smør
  • 1 stk løg - pillet og skåret i halve ringe
  • 2 stilke bladselleri - vasket og skåret i små stykker
  • 1 stk gulerod - skrællet og skåret i små stykker
  • spsk hvedemel
  • 2 tsk karry
  • 1 l hønsebouillon
  • ½ tsk timian
  • 1 stk æble - Skrælles. Kernehus fjernes og skæres i tern
  • 2 stk kartofler - Skrællet og skåret i tern
  • 1 dl ris
  • 500 g kylling uden skind - Skæres i tern
  • salt
  • peber
  • 1 dl fløde

Sådan gør du
 

  • Smørret smeltes i en stor suppegryde ved middel/svag varme. Tilsæt løg, bladselleri og gulerod. Lad det stege i 7-8 minutter. Rør en gang imellem.
  • Tilsæt mel og karry. Lad det stege videre i 3-4 minutter. Rør jævninligt.
  • Tilsæt hønsebouillon og timian. Rør godt sammen. Lad retten koge op. Skru eventuelt op for varmen.
  • Når suppen koger skrues der ned for varmen. Lad retten simre ved lav varme i ca. 30 minutter.
  • Tilsæt æble, kartofler, ris, kylling og en teske salt. Lad suppen simre videre i 20 minutter.
  • Tilsæt fløde og lad retten koge op.
  • Smag til med salt og peber.

Tips og noter

  • Jeg har brugt piskefløde. Du kan bruge madlavningsfløde for et fedtfattigere alternativ. Du kan også sagtens bruge kokosmælk. Du kan også lave den helt uden fløde.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 543kcalKulhydrater: 61gProtein: 23gFedt: 23gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 85mgNatrium: 1029mgKalium: 1065mgFiber: 5gSukker: 12gVitamin A: 3174IUVitamin C: 29mgCalcium: 78mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering