Kartoffelsalat med purløg er en rigtig klassiker. Vi spiser gerne frikadeller med kold kartoffelsalat og lidt lækkert grønt. Det kan være friske majs eller tomater eller en grøn salat. Det får vi flere gange hen over sommeren. Men vi laver det også et par gange resten af af året. Om sommeren er det også lækkert tilbehør til grillhygge på terrassen.
Du får det bedste resultat ved at koge kartoflerne dagen i forvejen. De skal gerne være kolde. Du må gerne opbevare dem på køl. Det er også en ret som er god til gæster. Du kan sagtens lave det en eller to dage i forvejen. Det bliver de ikke dårligere af. Det betyder, at du skal bruge mindre tid i køkkenet og kan bruge mere tid sammen med gæsterne.
Dette er den klassiske opskrift på kartoffelsalat med en creme fraiche dressing med purløg. Jeg håber, at du kan lide den. Velbekomme.
Savner du en god opskrift på klassiske frikadeller.
Du kan også prøve vores fiskefrikadeller eller kyllingefrikadeller
Ingredienser
- 1 kg kartofler - pillede, kogte og afkølede
- 2 dl creme fraiche 18%
- 2 spsk mayonnaise
- 2 tsk dijon sennep
- 2 tsk sukker
- 1 spsk citronsaft
- 1 bundt purløg
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Sådan gør du
- Der røres en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sennep, sukker, citronsaft, salt og peber. Smag den gerne til.
- Kartoflerne skæres i tern.
- Dressing og kartofler vendes forsigtigt sammen.
- Purløg drysses over umiddelbart inden servering.
Tips og noter
- Ønsker man at give kartoffelsalaten et twist, så kan man tilsætte lidt ærter, majs, radiser, løg eller bacon.
- Du kan også blande lidt krydderi i dressingen. Det er meget lækkert med 1-2 tsk karry. Eller evt. lidt paprika og chili, det er heller ikke dårligt.
0 kommentarer