Hindbærsyltetøj er en delikat og skøn syltetøj. Det er en sand favorit, der kan sprede glæde på ethvert morgenbord.

Hindbærsyltetøj er en klassisk favorit, og med god grund. Den fyldige smag af friske hindbær, kombineret med den søde sirup og en anelse syrlighed, gør dette syltetøj til en uundværlig del af enhver morgenmad eller dessert.

Lav dit eget hindbærsyltetøj derhjemme for at nyde den autentiske smag og undgå tilsætningsstoffer. Det er en simpel proces, hvor hindbær og sukker koges sammen, indtil blandingen tykner og bliver til det mest vidunderlige syltetøj.

Server hindbærsyltetøj på friskbagt brød, pandekager eller vafler. Det kan også bruges som fyld i kager eller som topping til is. Uanset hvordan du vælger at nyde det, er hindbærsyltetøj en lækker måde at forkæle dine smagsløg på og bringe lidt solskin til din dag. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Mangler du inspiration til godt brød?
Hindbærsyltetøj
5 fra 3 stemmer
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 glas
Kalorier pr. portion 1223

Ingredienser

  • 500 g hindbær
  • 250 g sukker

Sådan gør du
 

  • Bær skylles og kommes i en gryde sammen med sukker og koges op. Det skal koge i 10 - 15 minutter indtil det er mørt.
    Hvis du ønsker en syltetøj helt uden klumper, så kan du blende det lidt med en stavblender.
    Skum af, hvis nødvendigt.
  • Kom den varme syltetøj i rene skoldede glas. Luk glassene med det samme.

Tips og noter

  • Du kan både bruge friske hindbær eller hindbær fra frost. Du kan sagtens bruge bær direkte fra frost. De behøver ikke være optøet.
  • Glassene skal skoldes inden syltetøjet hældes i glassene. Det forlænger holdbarheden og forhindrer mugdannelse. Alternativt kan man komme lidt alkohol (f.eks. vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden syltetøjet kommes i.
  • Du kan også bruge Atamon. Det er et konserveringmiddel til fx syltetøj. Det forlænger holdbarhed. Følg blot anvisningen på flasken. Vi bruger det ikke, da vi laver en lille portion, som typisk bliver spist inden for en uge.
  • Du kan evt. tilsætte 1-2 tsk. vaniljesukker pr. kg. bær. Det er der mange som synes er lækkert.
  • Opbevar syltetøjet i køleskabet.
  • Melatin kan anvendes, hvis du ønsker en tykkere syltetøj.  Følg anvigningerne bag på posen. Grøn, blå, rød, gul Melatin kan anvendes.

Næringsindhold

Serving: 1glasKalorier: 1223kcalKulhydrater: 309gProtein: 6gFedt: 4gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 0.3gNatrium: 8mgKalium: 760mgFiber: 33gSukker: 272gVitamin A: 165IUVitamin C: 131mgCalcium: 128mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering