Garam masala er et lækkert indisk blandingskrydderi. På Hindi kan garam oversættes til “hot” og masala til “krydret”. Det kan derfor oversættes til “hot krydderiblanding”. Garam masala er dog ikke nødvendigvis hot. Denne blanding er ikke meget stærk. Du kan dog tilsætte ekstra chili, for at gøre den stærkere.
Garam masala bruges i mange opskrifter. Den mest udbredte er nok butter chicken.
Du kan sagtens bruge hele peberkorn, hele nelliker osv. Så støder du det blot i en morter til fint pulver. Du kan opnå en dybere og mere kompleks smag ved at riste spidskommen, korianderfrø, kardemomme, nelliker, kanel og peberkorn på panden inden du knuser dem.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se alle vores opskrifter her.
Ingredienser
- 2 spsk spidskommen - stødt
- 2 spsk korianderfrø - stødt
- 2 spsk kardemomme - stødt
- 2 tsk nelliker - stødt
- 2 tsk kanel - stødt
- 2 tsk gurkemeje
- 4 tsk peber - friskkværnet
- 1 tsk chilipulver
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
- Hæld det i et krydderiglas.
Tips og noter
- Du kan sagtens bruge hele peberkorn, hele nelliker osv. Så støder du det blot i en morter til fint pulver.
- Du kan opnå en dybere og mere kompleks smag ved at riste spidskommen, korianderfrø, kardemomme, nelliker, kanel og peberkorn på panden inden du knuser dem.
- Nogle mennesker kan ikke lide koriander. Hvis du er en af dem, så udelader du det blot. Du behøver ikke, at erstatte det med noget andet.
0 kommentarer