Flutes – nem opskrift – giver nogle lækre flutes, som passer godt som tilbehør til de fleste hovedretter, supper eller buffeter. De kan bruges både som tilbehør til aftensmaden eller som sandwichbrød eller til madpakken. Opskriften giver 4 flotte flutes.
Vi bager disse flutes som sandwichbrød til madpakken. Du kan lave nogle lækre sandwiches. Vi kan godt lide dem med kylling og karrydressing eller skinke og ost. Uanset hvad din favorit er, så starter det med et lækkert brød. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere opskrifter på brød her.
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 3 dl mælk - lunken
- 1½ tsk salt
- 3 spsk olie
- 8 dl mel
Pensling
- 1 stk æg
- ½ tsk salt - fint
- ½ spsk vand
Sådan gør du
- Gæren smuldres ned i en røreskål sammen med mælk, salt og olie. Rør til gæren er opløst.
- Tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem. Den skal være smidig, men ikke klistret.
- Dejen stilles til hævning i 30 minutter under et klæde.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Slå dejen ned og del den.
- Dejen formes til flutes ved at klappe eller rulle den ud i en firkant, der er mellem 25 og 30 cm lang. De skal derefter rulles stramt sammen.
- De lægges til efterhævning på en bageplade med bagepapir. Lad brødene efterhæve 25 min.
- Æg, salt og vand piskes let sammen i en lille skål.
- Pensl dem med æggeblandingen og giv hvert brød 1-2 dybe lange snit med en skarp kniv.
- Bages i en forvarmet ovn i ca. 12-15 min. ved 225℃
Tips og noter
- Drys eventuelt med lidt birkes eller kerner efter du har penslet dem.
0 kommentarer