Chokoladeis er en utrolig lækker og cremet flødeis med masser af chokolade. Den er bedre end nogen is man kan købe i supermarkedet.

Det er nemmere at lave sin egen is, end man skulle tro. Det kræver ikke meget. Det er klart en fordel af have en ismaskine med kompressor, men det er ikke et krav. Man kan sagtens lave den uden. Den bliver stadig utrolig lækker. Måske den bedste is du nogensinde har smagt.

Det er en rigtig god dessert og velegnet til gæster. Man kan forberede den i god tid, da den sagtens kan holde sig lækker månedsvis i fryseren. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Savner du inspiration til desserten?
Chokoladeis
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 1 liter
Kalorier pr. portion 2205

Ingredienser

  • 4 stk æggeblommer
  • dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • dl piskefløde
  • dl mælk
  • 3 spsk kakaopulver
  • 100 g chokolade - mørk, hakket

Sådan gør du
 

  • Æg, vaniljesukker og sukker kommes i en skål og blandingen piskes til lys og luftig.
  • Mælk, kakaopulver og fløde kommes i en gryde og varmes op ved middel varme under omrøring. Det skal varmes op til det begynder at koge.
  • Æggemassen piskes ned i den varme mælkeblanding.
  • Nu skal du varme ismassen op indtil den når en temperatur på 85 ℃. Brug eventuelt et termometer. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 ℃. Det tager ca. 1-2 minutter.
  • Den varme ismasse er nu blevet lidt tykkere i konsistensen. Hæld den i en beholder, hvorefter den skal køle af på køkkenbordet i ½ time og derefter i køleskabet i 1-2 timer.

Is på ismaskine med kompressor

  • Kør ismassen i en ismaskine i ca. 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses i fryseren i 1-2 timer. (Gerne længere)
    Den hakkede cokolade tilsættes de sidste 5 minutter af køretiden i ismaskinen.

Is uden ismaskine

  • Kom den afkølede ismasse i en beholder og stil den i fryseren. Rør isen godt igennem med en ske hvert kvarter de første 1-2 timer. Dette forhindrer dannelse iskrystaller. Lad isen stå i fryseren i yderligere 5-6 timer. (Eller længere)
    Den hakkede chokolade tilsættes når isen har en cremet konsistens. Den skal være som en blød softice.

Tips og noter

  • Æggene behøver ikke at være pasteuriserede, da de bliver varmet op.
  • 4 æggeblommer kan erstattes af 2 hele æg. Det giver dog en lidt hårdere is.
  • Opskriften giver 1-1½ liter is.
  • 1 tsk vaniljesukker kan erstattes af 1/2 vaniljestang. 

Næringsindhold

Serving: 1literKalorier: 2205kcalKulhydrater: 205gProtein: 37gFedt: 145gMættet fedt: 87gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 40gTransfedt: 0.3gKolesterol: 622mgNatrium: 328mgKalium: 1637mgFiber: 17gSukker: 175gVitamin A: 4302IUVitamin C: 2mgCalcium: 591mgJern: 16mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *