Chokolade cookies med rigelige mængder af lækker chokolade. Disse cookies er lækre sprøde og med masser af smag af chokolade. Vi elsker alle cookies her hjemme. Det er bare helt vildt hyggeligt, at bage cookies. Det er en aktivitet for hele familien. Vi holder meget af at bruge tid sammen som familie. Både børn og voksne elsker tiden sammen og ikke mindst belønningen til slut. Nemlig de lækre cookies.
Vi håber, at I vil nyde disse cookies lige så meget som vi gør. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere opskrifter på småkager og cookies her.
Ingredienser
- 150 g smør
- 140 g brun farin
- 140 g sukker
- 1 stk æg
- 240 g hvedemel
- 1 knsp salt
- ½ tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 80 g kakaopulver
- 200 g chokolade - Hakket. - Både mørk, lys og hvid chokolade kan bruges. I kagerne på billedet har vi brugt mørk chokolade
- 60 g havregryn
- revet skal af en appelsin - Kan udelades
- 2 tsk appelsinjuice - Kan udelades
Sådan gør du
- Rør sukker, brun farin og smør godt sammen med en røremaskine brug dejkrogen. Hvis du ikke har en rørmaskine, så rører du det godt sammen uden.
- Tilsæt æg og rør godt rundt igen.
- Tilsæt salt, bagepulver, kakaopulver, natron og mel - rør det sammen på lav hastighed (så der ikke er mel ud over det hele).
- Vend hakket chokolade og havregryn i dejen (hvis man har tålmodighed kan man lade dejen hvile i køleskabet i alt fra 1-72 timer).
- Lav klumper på en bageplade med god afstand, da de flyder meget ud - Det passer med 6 stk. på en bageplade). De skal bare lægges som kugler. Du behøver ikke at trykke dem flade.
- Bag dem i ovnen ved 175 grader i 14 min.
- Når de er færdige tages bagepapiret med cookies over på en rist, her skal de køle af i 10 min.
- Tag derefter småkagerne af og lad dem køle helt af på risten.
Tips og noter
- Hvis du godt kan lide store cookies, så kan du lave dem dobbelt så store ved at lave 12 istedet for 24 coockies. De større coockies skal bage ved 175 grader i 17 minutter.
- Cookies kan sagtens holde sig op til en uge i en lukket beholder f.eks. en kagedåse.
- Du kan sagtens fryser dejkuglerne ned. Når du vil have friskbagte cookies, så lader du dem bare tø op på bagepladen i 30 minutter inden du bager dem efter instruktionerne i opskriften.
- Prøv at tilsætte 5-10 marshmallows til dejen. Det er bedst hvis de er klippet i små stykker. Det er helt vildt lækkert
- Prøv at tilsætte 130 g hakkede nødder til dejen. Det giver en lækker nødde cookie.
0 kommentarer