Bradepandekage med æbler er en lækker kage. Det er en klassisk dansk bradepandekage. Denne er helt basis, men du kan sagtens pifte den op med et par spiseskefulde kanel eller vanilje i dejen. Det bliver den ikke dårligere af.

Bradepandekage med æbler er dejlig nem at røre sammen, og egner sig derfor fint til at bage sammen med børnene.

Denne kage er perfekt til at dele ud. Det kan være vil fødselsdagen, klassens time, på arbejdspladsen eller andre steder hvor man deler kage ud. Vi serverer ofte denne kage med lidt creme fraiche til. Det er helt vildt lækkert. Velbekomme

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest

 

Du finder flere opskrifter på kager her.
Bradepandekage med æbler
4 fra 1 stemme
Forberedelsestid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 15 stykker
Kalorier pr. portion 290

Udstyr

  • 1 kageform på 26 cm x 32 cm (2,6 L)

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 stk æg
  • dl mælk
  • 250 g mel
  • 100 g kartoffelmel
  • 1 spsk bagepulver
  • 4 stk æbler
  • 5 spsk perlesukker

Sådan gør du
 

  • Æblerne skrælles og skæres i både.
  • Rør smør og sukker sammen.
  • Rør æg og mælk i massen.
  • Bland mel, kartoffelmel og bagepulver i en skål for sig.
  • Bland melblandingen i massen og rør grundigt sammen.
  • Vend forsigtigt æblerne i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt bradepande eller en bradepande beklædt med bagepapir og drys med perlesukker.
  • Bages i ½ time i en forvarmet ovn ved 200 °C.
  • Lad kagen køle af inden den skæres ud og serveres.

Tips og noter

  • Jeg bruger et ildfast fad på ca. 20 x 30 cm til denne kage (15 portioner)
  • Hvis jeg laver en hel bradepande, så bager jeg en dobbelt portion. Vores bradepander er ca. 30 x 40 cm (Nok til 30 portioner)
  • Jeg har også nogle gange lavet en halv portion. Så bruger jeg et lille fad vi har som er ca. 15 x 20 cm (8 portioner).
  • Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen. Opbevar den tildækket eller en i lufttæt beholder ved stuetemperatur. Den holder sig lækkert saftig i 3-4 dage efter den er bagt.
  • Bagetiden kan variere fra ovn til ovn. Vær opmærksom på ikke at give den for meget da den ellers kan blive tør.
  • Denne er helt basis, men du kan sagtens pifte den op med et par spiseskefulde kanel eller vanilje i dejen. Det bliver den ikke dårligere af.

Næringsindhold

Serving: 1stykkeKalorier: 290kcalKulhydrater: 37gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 58mgNatrium: 211mgKalium: 161mgFiber: 2gSukker: 18gVitamin A: 485IUVitamin C: 3mgCalcium: 76mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *