Appelsinfromage er en forfriskende og delikat dessert, der vækker smagsløgene med sin intense appelsinsmag og luftige tekstur. Denne elegante dessert er perfekt til at afslutte enhver måltid med et strejf af elegance og sødme.
Fra den første bid kan du straks fornemme den forfriskende smag af appelsin, der vækker dine smagsløg og efterlader dig ønsker mere. Appelsinfromage er en symfoni af smag og tekstur, der balancerer mellem det søde og det syrlige, og det cremede og det luftige.
Serveret med et strejf af appelsinskaller på toppen og en let klat flødeskum, bliver appelsinfromagen en himmelsk fornøjelse for dine smagsløg. Uanset om det er til en speciel lejlighed eller bare for at forkæle dig selv, er appelsinfromage den perfekte dessertoplevelse, der vil efterlade et varigt indtryk. Velbekomme.
Se vores opskrift på kandiserede appelsinskaller her.
Ingredienser
Fromage
- 4 stk æggeblommer - pasteuriseret
- 100 g sukker
- 4 blade husblas
- 2 stk appelsiner - saften heraf
- 2½ dl piskefløde
- 4 stk æggehvider - pasteuriseret
Pynt
- 12 stk kandiserede appelsinskaller (Se opskriften her)
Sådan gør du
Fromage
- Æggeblommer og sukker piskes hvidt og sukkeret er opløst.
- Appelsinerne presses og saften hældes gennem en si op i en lille gryde eller kasserolle.
- Husdblasen blødes op i koldt vand, lad det ligge i 10 minutter. Herefter vrides husblasen og kommes i gryden sammen med saften fra appelsinerne. Gryden varmes over middel varme til husblasen er smeltet. Den skal ikke koge.
- Husblas/appelsinsaft køles af til ca. stuetemperatur og vendes i massen med æggeblommer og sukker.
- Fløden piskes let og vendes i æggemassen. Du må endelig ikke røre, kun vende forsigtigt, da massen ellers ikke bliver luftig.
- Æggehviderne piskes stive. Det kan godt tage lidt tid, op til 10 minutter. De stiftpiskede æggehvider vendes i massen.
- Appelsinfromagen fordeles i portionsglas eller -skåle og stilles tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer. Gerne længere.
Pynt
- Appelsinfromagen pyntes umiddelbart inden servering
Tips og noter
- Du kan også pynte med lidt revet appelsinskal, flødeskum, mørk chokolade eller finthakkede grønne og usaltede pistacienødder.
- Appelsinfromage kan sagtens fryses. Den skal blot tages ud og tø op på køkkenbordet. Hvor lang til i forvejen afhænger af størrelsen på glassene eller skålen. Glas på den størrelse som er brugt i opskriften skal tø op i ca. en time.
0 kommentarer