Adobo kylling er en lækker filippinsk soyamarineret kyllingeret. Den smager lækkert af soyasauce og hvidløg. Til denne ret bruger vi en filippinsk soyasauce. Vi køber den i et afghansk marked, som ligger bag Københavns hovedbanegård. Den giver en særlig smag. Den smager ikke helt som den traditionelle japanske soyasauce. Hvis du ikke har mulighed for at bruge en original filippinsk soyasauce, så kan du dog sagtens bruge den soyasauce, du normalt anvender.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere asiatiske retter her.
Ingredienser
- 1000 g kyllingelår
- 2 spsk olie - smagsneutral. F.eks. raps- eller majsolie.
- 2 dl hønsebouillon
Marinade
- 1 dl soya sauce
- 1 dl eddike - ris- eller lagereddike
- 2 stk laurbærblade
- 10 stk peberkorn - hele
- 5 fed hvidløg
- 1 spsk brun farin
Pynt
- 1 stk rød chili - frisk
- 3 stilke forårsløg
Sådan gør du
- Eddike, soya, hvidløg, peberkorn, laurbærblade og brun farin blandes i en stor skål.
- Tilsæt kyllingen og vend i marinaden. Dæk skålen til og stil den i køleskabet i mindst en time, gerne op til tre timer.
- Olien varmes i en stor stegepande over middel/høj varme. Tilsæt kyllingen (gem marinaden). Brun kyllingelårene på begge sider, cirka 6 minutter i alt.
- Tilsæt marinaden til panden og bring den i kog. Sænk varmen til lav. Lad simre i 20-30 minutter under låg. Vend kyllingelårene undervejs. Hvis panden steger tør, så tilsættes lidt bouillon.
- Tag låget af og lad retten simre videre indtil saucen er reduceret til det halve og begynder at tykne.
- Server kyllingelårene med kogte ris, drysset med forårsløg eller frisk chili.
Tips og noter
- Brug gerne fillipinsk soya sauce. Alternativt kan du bruge almindelig soya sauce.
- I denne opskrift kan du bruge kylling med eller uden skind.
- Både overlår, underlår eller hele lår egner sig til denne opskrift.
0 kommentarer