Æggekage med bacon, tomat og purløg er en ægte dansk klassiker. Det er en nem og lækker ret, der både egner sig til frokost og aftensmad.
Her får du opskriften på måske verdens bedste æggekage. Denne æggekage er stegt i baconfedt. Det giver masser af smag. Jeg er sikker på at du ikke finder en bedre opskrift end denne. Det er samtidig en af de nemmeste retter at lave. Vi elsker æggekage hjemme hos os. Vi håber, at du vil kunne lide denne opskrift. Giv gerne en kommentar om hvordan du laver æggekage hjemme hos dig.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter på aftensmad her.
Ingredienser
- 10 stk æg
- 2 dl madlavningsfløde
- 125 g bacon - i skiver
- 8 stk cherrytomater - halverede
- 1 bundt purløg
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber - friskkværnet
Sådan gør du
- Æggene slåes ud i en skål. De piskes dem let sammen med et piskeris.
- Tilsæt madlavningsfløde, salt og peber og pisk det hele godt sammen.
- Bacon steges sprødt på en pande. Steg 4-5 skiver bacon ad gangen.Læg baconskiverne på en kold stegepande og tænd kogepladen på middel varme.Steg i 3-4 minutter på hver side. Husk at holde godt øje med baconskiverne undervejs, så det ikke brænder på.Læg de færdigstegte baconskiver på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.
- Æggemassen hældes i panden med baconfedt. Den skal stege ved lav til middel varme. Jeg stiller komfuret på mellem 3 og 5 ud af 9. Hold øje med æggekagen. Det tager lang tid og den må ikke brænde på. Det tager typisk ca. 25-40 minutter.Du skal ikke røre i æggekagen efter den er kommet på panden. Den skal stivne uden. Du kan evt. komme låg på. Det får det til at gå lidt hurtigere.
- Når æggekagen har den rette konsitens kommer du bacon, tomater og puløg på.Serveres med rugbrød.
Tips og noter
- Du kan erstatte madlavningsfløden med mælk. Du skal dog røre 2-3 tsk majsstivelse eller kartoffelmel ud i mælken inden den tilsættes.
- Du skal ikke bruge hvedemel, da smagen af mel sætter sig i æggekagen.
- Du kan evt. prøve at tilsætte lidt revet muskatnød. Det tilsættes samtidig med salt og peber. Det giver æggekagen et lille ekstra kick.
0 kommentarer