Lakridsis er en hjemmelavet, lækker og cremet flødeis, der har en skøn smag af lakrids. Vi elsker at lave hjemmelavet is. Vi bruger en ismaskine, men det behøver man ikke. Det giver dog den bedste is, efter min mening.
Denne lakridsis er meget mild i smagen. Hvis du kan lide en is med kraftigere smag, så tilsætter du blot mere lakridspulver og lakridssirup. Vi bruger naturligvis en hjemmelavet lakridssirup. Du finder opskriften her.
Flødeis med forskellige smage er rigtig godt til desserter og velegnet til gæster. Flødeis er, efter min erfaring, elsket af både børn og voksne. Man kan forberede isen i god tid, da den sagtens kan holde sig lækker månedsvis i fryseren.
Vi håber, at du har mod på at kaste dig ud i dit eget is-eventyr. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Savner du inspiration til desserten?
Ingredienser
- 4 stk æggeblommer
- 1½ dl sukker
- ½ tsk vaniljesukker
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl mælk
- 2 tsk lakridspulver
- 1 spsk lakridssirup - Kan udelades
Sådan gør du
- Æg, vaniljesukker og sukker kommes i en skål og blandingen piskes til lys og luftig.
- Mælk og fløde kommes i en gryde og varmes op ved middel varme under omrøring. Det skal varmes op til det begynder at koge.
- Æggemassen piskes ned i den varme mælkeblanding. Tilsæt lakridspulver og pisk det sammen.
- Nu skal du varme ismassen op indtil den når en temperatur på 85 ℃. Brug eventuelt et termometer. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 ℃. Det tager ca. 1-2 minutter.
- Den varme ismasse er nu blevet lidt tykkere i konsistensen. Hæld den i en beholder, hvorefter den skal køle af på køkkenbordet i ½ time og derefter i køleskabet i 1-2 timer.
Is på ismaskine med kompressor
- Kør ismassen i en ismaskine i ca. 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses i fryseren i 1-2 timer. (Gerne længere)Lakridssirup tilsættes efter isen er hældt i beholderen. Der røres let for at fordele siruppen. Den skal ikke røres ind i isen. Blot fordeles.
Is uden ismaskine
- Kom den afkølede ismasse i en beholder og stil den i fryseren. Rør isen godt igennem med en ske hvert kvarter de første 1-2 timer. Dette forhindrer dannelse iskrystaller. Lad isen stå i fryseren i yderligere 5-6 timer. (Eller længere)Lakridssirup tilsættes når isen har en cremet konsistens. Den skal være som en blød softice. Der røres let for at fordele siruppen. Den skal ikke røres ind i isen. Blot fordeles.
Tips og noter
- Æggene behøver ikke at være pasteuriserede, da de bliver varmet op.
- 4 æggeblommer kan erstattes af 2 hele æg. Det giver dog en lidt hårdere is.
- Opskriften giver 1-1½ liter is.
- 1/2 tsk vaniljesukker kan erstattes af 1/4 vaniljestang.
- Denne lakridsis er meget mild i smagen. Hvis du kan lide en is med kraftigere smag, så tilsætter du blot mere lakridspulver og lakridssirup.
0 kommentarer