Asiatiske kødboller i teriyakisauce med nudler er en skøn nudelret med de lækreste kødboller i en vidunderlig sauce.
Denne ret er nem og hurtig at lave. Det gør den perfekt til den travle familie. Det er klart en af vores hverdagsfavoritter. Her har vi serveret den med lækre danske gulerødder og forårsløg. Man kan også servere retten med en lækker salat. Det bliver også vildt lækkert.
Disse kødboller er fulde af smag. De er virkelig skønne. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter med nudler her.
Ingredienser
Kødboller
- 500 g hakket svinekød
- 1 tsk salt - groft
- 1 stk æg
- 1½ dl kokosmælk
- 2 tsk løgpulver
- 1 spsk hvedemel
- 3 spsk rasp
- 2 spsk olie - til stegning
Teriyakisauce
- 2 spsk ingefær
- 1 lille rød chili - frisk
- 1 spsk limesaft
- 100 g brun farin
- 2 dl soyasauce
Øvrig
- 400 g nudler
- 4 stk gulerødder
- 4 stilke forårsløg
- 3 spsk sesamfrø
Sådan gør du
Kødboller
- Kødet røres sejt med salt. Jeg bruger en røremaskine, men du kan sagtens gøre det i hånden.
- Tilsæt æg, kokosmælk, løgpulver, hvedemel og rasp, og rør farsen sammen, til den er sammenhængende.
- Farsen formes til små kødboller. Kødbollerne steges på en pande med olie i 4-6 minutter ved middelhøj varme, til de er gennemstegte.
- Kødbollerne lægges over på en tallerken, og panden tørres ren for olie med et stykke køkkenrulle.
Teriyakisauce
- Ingefær skrælles og hakkes fint. Chilien skylles og hakkes fint.
- Bland sukker, soja, ingefær, chili og limesaft sammen i panden, og bring det i kog. Lad det småkoge i 5 minutter, til saucen tykner let.
- Kødbollerne lægges tilbage på panden og vendes i saucen.
- Skru ned til lav varme, og lad kødbollerne simre i saucen i 6-7 minutter.
Servering
- Nudlerne koges efter anvisningen på pakken,. Lad dem dryppe af inden servering.
- Rens forårsløg, og skær dem i tynde skrå skiver.
- Skræl gulerødderne, og riv dem i strimler.
- Anret nudlerne på et serveringsfad sammen med kødboller, teriyakisauce og gulerødder, og drys retten med forårsløg og sesamfrø.
Dejlig ret. Dog synes vi at saltmængden var lidt for stor
Hej Claus. Dejligt at I kunne lide opskriften. Jeg må give dig ret i, at det er en lidt salt ret. Jeg har derfor valgt at nedjustere saltmængen en anelse i opskriften. Med venlig hilsen David