Flødeis med Oreo er en lækker hjemmelavet is med en skøn smag af vanilje og oreo og en lækker cremet konsistens.

Vi elsker at lave herhjemme. Det kræver, at man finder en god grundopskrift, så kan man begynde at eksperimentere med forskellige smage. I stedet for oreo, så kan man tilsætte chokolade, lakrids, daim, frugt mm. Vi vil løbende lægge opskrifter ud med forskellige smage.

Flødeis med oreo er en rigtig god dessert og velegnet til gæster. Man kan forberede den i god tid, da den sagtens kan holde sig lækker månedsvis i fryseren.

Vi  håber, at du har mod på at kaste dig ud i dit eget is-eventyr. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Savner du inspiration til desserten?
Flødeis med Oreo
5 fra 1 stemme
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 1 liter
Kalorier pr. portion 2224

Ingredienser

  • 4 stk æggeblommer
  • dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • dl piskefløde
  • dl mælk
  • 100 g Oreokiks - Knust

Sådan gør du
 

  • Æg, vaniljesukker og sukker kommes i en skål og blandingen piskes til lys og luftig.
  • Mælk og fløde kommes i en gryde og varmes op ved middel varme under omrøring. Det skal varmes op til det begynder at koge.
  • Æggemassen piskes ned i den varme mælkeblanding.
  • Nu skal du varme ismassen op indtil den når en temperatur på 85 ℃. Brug eventuelt et termometer. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 ℃. Det tager ca. 1-2 minutter.
  • Den varme ismasse er nu blevet lidt tykkere i konsistensen. Hæld den i en beholder, hvorefter den skal køle af på køkkenbordet i ½ time og derefter i køleskabet i 1-2 timer.

Is på ismaskine med kompressor

  • Kør ismassen i en ismaskine i ca. 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses i fryseren i 1-2 timer. (Gerne længere)
    De knuste Oreokiks tilsættes de sidste 5 minutter af køretiden i ismaskinen.

Is uden ismaskine

  • Kom den afkølede ismasse i en beholder og stil den i fryseren. Rør isen godt igennem med en ske hvert kvarter de første 1-2 timer. Dette forhindrer dannelse iskrystaller. Lad isen stå i fryseren i yderligere 5-6 timer. (Eller længere)
    De knuste Oreokiks tilsættes når isen har en cremet konsistens. Den skal være som en blød softice.

Tips og noter

  • Æggene behøver ikke at være pasteuriserede, da de bliver varmet op.
  • 4 æggeblommer kan erstattes af 2 hele æg. Det giver dog en lidt hårdere is.
  • Opskriften giver 1-1½ liter is.
  • 2 tsk vaniljesukker kan erstattes af 1 vaniljestang. 
  • 100 g oreokiks svarer til ca. 9 kiks.

Næringsindhold

Serving: 1literKalorier: 2224kcalKulhydrater: 244gProtein: 31gFedt: 130gMættet fedt: 71gFlerumættet fedt: 11gEnkeltumættet fedt: 41gTransfedt: 0.3gKolesterol: 1069mgNatrium: 602mgKalium: 882mgFiber: 3gSukker: 213gVitamin A: 4828IUVitamin C: 2mgCalcium: 564mgJern: 14mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering