Italiensk madbrød med semidried tomater og frisk mozzarella er et utroligt lækkert madbrød. Det er fantastisk som tilbehør til grillhyggen, supper, gryderetter og meget mere.
Det er et super nemt brød at bage, da det ikke skal æltes. Det bliver ikke nemmere. Samtidig er det et utroligt lækkert brød. Det har en skøn balance mellem det søde, det salte og umami. Brødet har en lækker sprød skorpe og en blød midte. Det er næsten som at være i Italien. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter fra Italien her.
Udstyr
- 1 Ildfast fad på 38x25 cm. eller tilsvarende.
Ingredienser
Dej
- 500 g Tipo 0 hvedemel
- 1 tsk sukker
- 1½ tsk tørgær
- 2 tsk salt - groft
- 4 dl vand
- 2 spsk olivenolie
Topping
- 2 spsk olivenolie
- 8 stk Semidried tomater
- 125 g Frisk mozzarella
- 1 tsk tørret oregano
- 2 tsk flagesalt
Sådan gør du
Dej
- Hvedemel, sukker, tørgær og sukker røres sammen i en stor røreskål.
- Med en stor køkkenske røres dejen sammen med vand og olie.
- Dæk skålen til og lad den hæve i 20-30 minutter.
- Med en køkkenske foldes dejen ind over sig selv 8-10 gange.
- Skålen dækkes til igen og dejen hæver i yderligere ca. en time.
- Smør et ildfast fad med olivenolie.
- Hæld lidt olivenolie på dejen og lidt på hænderne. Fold dejen 8-10 gange og læg dejen i den smurte form.
- Dæk dejen til. Jeg bruger først folie og dernæst et viskestykke. Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.
- Kom olie på hænderne og prik huller i dejen med fingrene.
- Fordel de semidried tomater og frisk mozzarella på dejen.
- Drys med oregano og flagesalt.
- Brødet bages 12-15 minutter i en forvarmet ovn på 250 ℃ varmluft.
- Lad brødet køle af på en rist.
Tips og noter
- Istedet for tørgær, så kan du bruge 10-15 g almindelig gær pr. brød.
- Istedet for olivenolie så kan du bruge olien fra de semidried tomater.
0 kommentarer