Mørbradbøffer med fyld af champignon er en lækker måde at tilberede mørbrad på. Det giver et dejligt, mørt og saftigt stykke kød. Det er nemt og hurtigt at lave. Perfekt til hverdag og perfekt til gæster.
Det er en variant af de klassiske mørbradbøffer, der serveres med bløde løg. Her har vi i stedet åbnet bøfferne og fyldt dem med løg og champignoner. Du kan også vikle et stykke bacon omkring. Det er utroligt lækkert. Det giver dog også en lidt federe ret. Vi serverer med kartofler, broccoli, friske majskolber og champignonsauce.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter på aftensmad her.
Udstyr
- slagtersnor
Ingredienser
Mørbradbøffer
- 1 stk svinemørbrad - á ca. 600 g.
- 200 g champignoner
- 1 stk løg
- 1 spsk olie
- 25 g smør
- salt
- peber
- 3 stilke timian - frisk
Champignonsauce
- 200 g champignoner
- 25 g smør
- 2 dl bouillon - hønse- eller grøntsagsbouillon
- 2½ dl madlavningsfløde
- salt
- peber - friskkværnet
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 1 stk broccoli
- 2 stk majskolber
Sådan gør du
Mørbradbøffer
- Champignoner og løg skæres i små tern.
- Varm en pande op til middelhøj varme.
- Steg champignoner i lidt olie i 2-3 minutter. Tilsæt løg og steg videre i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.
- Svinemørbraden afpudses for fedt og sener. Skær en lomme i mørbraden hele vejen ned langs siden, men pas på ikke at skære igennem kødet.
- Fyld mørbraden med de stegte champignoner og løg. Luk mørbraden og bind med slagtersnor med 5-6 cm mellemrum. Skær mørbraden i skiver mellem hvert stykke snor.
- Steg mørbraden på sammepande som du brugte til champignonerne. De skal brunes 1-2 minutter på hver side. Steges i smør med stilke af timian.
- Mørbraden placeres i et ildfast fad og steges færdige i ovnen. De skal have 20 minutter ved 200℃.
Champignonsauce.
- Champignonerne renses og skæres i kvarte.
- Varm panden til middelhøj varme. Gerne den samme pande.
- Champignonerne kommes på panden og steges i 2-5 min.
- Bouillon, piskefløde og peber tilsættes. Saucen bringes i kog og simrer i ca. 2 min.
- Panden tages af varmen og saucejævner røres i under omrøring.
- Saucen koger videre i 1-2 min. Smag til med salt og peber.
Tilbehør
- Kartoflerne renses og skrælles. De koges derefter i 15-20 minutter i let saltet vand.
- Majsene skrælles, skylles og halveres. De koges derefter i 15-20 minutter i let saltet vand.
- Broccoli skylles og stokken fjernes. Den koges derefter i 3-5 minutter i let saltet vand.
Tips og noter
- Istedet for at lukke med snor, så kan du vikle bacon stramt omkring.
0 kommentarer