BBQ sauce – den ægte. Det er ikke andet end et par dage siden, at jeg lagde en opskrift ud på en BBQ-sauce. Jeg kaldte den for “BBQ sauce – den nemme”. Forskellen er faktisk bare, at denne skal op at koge i en gryde og den anden skal bare røres sammen. Og så er det selvfølgelig ikke helt det samme som er i. At koge marinaden giver en lidt dybere og rundere smag og så giver det en lidt tykkere og mere cremet sauce. Når det er sagt, så er de begge utroligt gode.
Der er utroligt mange opskrifter på BBQ marinader. Med disse opskrifter, så får du hvert fald nogle lækre marinader. Denne marinade er ikke røget, men du kan sagtens tilsætte røgaroma. Du køber blot noget “Liquid smoke” eller “Ren røg – flydende aroma” og tilsætter et par teskefulde, alt efter smag. Jeg foretrækker uden røgaroma.
Jeg håber, at du vil nyde denne opskrift. Du finder flere grill opskrifter her. Velbekomme.
Ingredienser
- 2 dl ketchup
- ½ dl æblecidereddike
- 1 spsk honning
- 2 spsk brun farin
- 3 tsk worcestershiresauce - eller engelsk sauce
- 3 tsk citronsaft
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk chilipulver - kan udelades
- ¼ tsk cayennepeber - kan udelades
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Sådan gør du
- Alle ingredienserne kommes i en lille gryde. Lad det koge op under omrøring ved middel varme.
- Skru ned til lav varme. Lad det småsimre til det tykner. Det tager ca. 10 minutter.
- Serveres med det samme.
Tips og noter
- Lad saucen køle af og hæld det i en lufttæt beholder, så kan det holde sig op til en uge i køleskabet.
- Hvis du kan lide din BBQ sauce med røget smag, så tilsæt lidt "Liquid smoke" også kaldet "Ren flydende røg". Det er flydende røgaroma, som kan tilsættes alle saucer eller bruges til f.eks. pulled pork eller andre retter hvor du gerne vil tilsætte røgaroma.
0 kommentarer