Salat med granatæble og ristede mandler er en meget flot salat. Den smager samtidig rigtig godt. Salaten er rigtig lækker på sommerbordet til en hyggelig grillaften. De smukke kerner fra granatæblet giver en sød frisk smag til salaten. De har også en dejlig konsistens, da de er sprøde og giver lidt lille knas når man tygger på dem.
Vil du servere denne salat om vinteren, kan du vælge at skifte salaten ud med fintsnittet frisk grønkål og eventuelt tilsætte lidt frisk mozzarella.
Til sidst kan du tilsætte en dressing til salaten. Her er det op til dig, hvad du bedst kan lide. Vi synes at en vinaigrette passer rigtig godt til salat med granatæble og ristede mandler. Velbekomme!
Ingredienser
- ½ stk dansk bataviasalat
- ½ stk granatæble - kerner herfra
- 4 stk forårsløg
- 1 dl ærter - bælgede fine ærter
- ½ dl mandler
Sådan gør du
- Salaten skylles og tørres. Den rives i mindre stykker med hænderne.
- Ærterne bælges og drysses over salaten.
- Forårsløg renses. Rødder skæres fra og det yderste lag fjernes. De rensede forårsløg skæres i små ringe. og drysses over salaten.
- Mandlerne ristes af på en tør pande ved lav/middel varme. På vores komfur bruger vi 5 ud af 9. De ristes af i ca 5-10 minutter. De må ikke brænde på. De tages af og køler af.
- De afkølede mandler hakkes groft og de drysses over salaten umiddelbart inden servering.
- Salaten serveres med en lækker hjemmelavet dressing.
Tips og noter
- For at fjerne kernerne fra et granatæble nemmest, så skærer du granatæblet midt over og så banker du let på ydersiden med en ske. Det kan godt svine, for at undgå det, så kan du med fordel holde det halve granatæble under vand, mens du banker på det.
- Du kan sagtens bruge andre salater end bataviasalat. Det smager lækkert med alle slags salat. Du kan også erstatte salaten med frisk spinat.
- Vi har brugt mandler, men du kan sagtens bruge andre former for nødder. Det er vigtigt at nødderne drysses over umiddelbart inden servering. Især hvis det er salte nødder. Da de ellers trækker væden ud af salaten og den derved mister sin sprødhed.
0 kommentarer