Lemoncurd er en engelsk citroncreme, som typisk bliver serveret til afternoon tea, hvor det bruges som tilbehør til scones.
Det er relativt enkelt at lave og kræver kun 4 ingredienser, citron, sukker, æg og smør.
Det smager helt vidunderligt af citron, både frisk, syrligt og sødt.
Vi bruger det på nybagt brød som marmelade. Mellem lagene i en lagkage eller toppings på muffins.
Vi har også med stor succes brugt lemoncurd som glace på en cheesecake.
Det kan holde sig et par uger i køleskabet.
Ingredienser
- 1,5 dl citronsaft - Svarer til saft fra ca. 2 citroner
- 100 g smør
- 200 g sukker
- 2 stk æg
- ½ citron - skal herfra
Sådan gør du
- Pisk citronsaft, citronskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader - under konstant omrøring.
- Skær smørret i tern og pisk ternene i lidt ad gangen. Pas på at temperaturen ikke kommer over 80 grader. Brug evt. et termometer.
- Hæld den varme creme gennem en sigte, så citronskal og evt. klumper sigtes fra.
- Kom Lemoncurden i et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til den er helt afkølet.
Tips og noter
- Lemoncurd er syrligt og sødt. Det smager fantastisk på boller eller som frosting på muffins eller kager. Du kan også bruge det som fyld i en lagkage. Der er mange anvendelsesmuligheder. Det er bare at slippe fantasien løs.
- Se også vores cheesecake med påskepynt
- Lemoncurd er syrligt og sødt. Det smager fantastisk på boller og som frosting på muffins eller kager.
- Hvis du kan lide vores opskrifter så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Det ville betyde meget for os.
0 kommentarer